Een ‘vreselijke wedstrijd’ in Klundert

In de derde ronde van de districtsbeker is het komende zaterdag #kluklo. Voor niet-twitteraars: Kloetinge gaat op bezoek bij Klundert. Slechts één keer troffen de hoofdmachten van beide clubs elkaar eerder in officieel verband: op 23 augustus 2014, in de poulefase van de beker, eveneens in Klundert.

De uitslag lijkt boekdelen te spreken: 0-5, dankzij treffers van Remco van Tiggele, Daan Esser, Yves Nyemb, Mark Schuit en een penalty van Jason Tjien-Fooh. Toch toonde trainer Diederik Hiensch zich na afloop allesbehalve tevreden. ,,Het was een vreselijke wedstrijd”, noteerde PZC-verslaggever Jan Dagevos. Harde wind, veel overtredingen en het spel lag vaak stil. ,,Maar dan nog had het bij ons veel beter gemoeten en hadden we nog veel meer moeten creëren.”

Kloetinge speelde destijds nog in de hoofdklasse, Klundert in de eerste klasse. Inmiddels zijn ze respectievelijk één en twee categorieën gedaald. Van het team dat toen namens Kloetinge op het veld stond, zitten alleen de broers Esser nog bij de selectie.

De tricolores van Klundert – het tenue is gelijk aan dat van Willem II, het oprichtingsjaar (1931) gelijk aan dat van Kloetinge – staat momenteel tweede in de competitie, met Loïc Luzolo (al 9 keer doeltreffend) als gevaarlijke spits. In de beker rekenden de Brabanders tot nu toe af met DIOZ, Hoeven en DVO’60 in de poulefase en met Dubbeldam in de tweede ronde.