Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Moeizame tweede helft, maar resultaat telt

Op papier beleefde Kloetinge een prima middag. Het thuisduel tegen SVL leverde de volle drie punten op, terwijl concurrenten Sliedrecht (met dank aan Terneuzense Boys) en Nieuw-Lekkerland punten verspeelden.

De marge met LRC, de nieuwe nummer 2 op de ranglijst, is nu 5 punten. Sliedrecht staat op 6 punten, terwijl Nieuw-Lekkerland al tegen een achterstand van 9 punten aankijkt. Toch bood de wedstrijd ook weer niet heel veel reden tot juichen.

Kloetinge – met Lionel Fitsch in plaats van de geblesseerde Jaap Esser – was merkbaar vastbesloten om na de nederlaag van vorige week wat recht te zetten. De ploeg begon fel aan de wedstrijd, was heer en meester, kreeg kans op kans, maar miste scherpte en vooral geluk in de afronding.

Bevrijding

Jeremy Hubregtse raakte tot twee keer toe de lat, terwijl onder anderen Ronaldo Meijer, Jeroen de Jonge en Daan Esser uitgelezen mogelijkheden tot scoren lieten liggen. Het doelpunt van Ronaldo Meijer, in de 41e minuut, voelde als een bevrijding. Xander van der Poel kwam vanaf links door, legde goed opzij naar Meijer, die deze keer wel feilloos intikte:

Buitenspel

In het tweede bedrijf kon de thuisploeg niet doorpakken, ook al lag de bal vrijwel direct na de aftrap in het net. Het doelpunt van Hubregtse werd vanwege (vermeend) buitenspel afgekeurd. Daarna ging het bij Kloetinge moeizamer draaien, was er van opbouw nauwelijks nog sprake en maakte de ploeg het zichzelf regelmatig lastig.

SVL voelde dat er wat te halen was en kwam steeds beter in de wedstrijd. De beste kansen in de tweede helft waren voor de ploeg uit Langbroek, maar het was vooral doelman Mitchell Braafhart die Kloetinge op de been hield. Aan de andere kant was Huib van Hecke dicht bij de 2-0.

Al met al een benauwde overwinning, die duidelijk maakt dat Kloetinge nog niet de grote vorm van voor de jaarwisseling heeft. Maar uiteindelijk telt toch het resultaat, zeker als de concurrentie punten verspeelt.

Bekijk ook de samenvatting op de website van de PZC.

13 keer op rij

De competitie is nu, met 13 van de 26 wedstrijden gespeeld, halverwege. Opvallend is dat Kloetinge tot nu toe in alle duels scoorde. Dat lukte de hoofdmacht de afgelopen 50 jaar in de eerste 13 competitieduels maar twee keer eerder: in de seizoenen 1983/1984 en 1997/1998.