Van Baronie naar Barcelona

Aan de vooravond van het trainingsweekend in Barcelona speelde Kloetinge donderdag een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Baronie, nota bene eind deze maand de volgende tegenstander in de districtsbeker.

De club uit Breda heeft ook om andere redenen de bijzondere aandacht van de Zeeuwen. De oud-Kloetinge-vedetten Mark Schuit, Bjorn Quartel en Aart Veldhof spelen er al enkele jaren. Bovendien is de uit Middelburg afkomstige Jurriaan van Poelje er trainer. Jason Tjien-Fooh, van 2013 tot 2015 actief bij Kloetinge, keerde deze winter na zijn Australische avontuur terug bij Baronie en speelde gisteravond voor het eerst weer mee.

Trainer Marcel Lourens gaf veel mensen speeltijd. In de rust wisselde hij zeven spelers: Nando Pijnenburg, Huub Wolters, Rick de Vos, Jaap Esser, Valentijn van Keulen, Luuk van Vossen en Huib van Hecke maakten plaats voor Timo Jansen, Daan Esser, Marijn Wijkhuijs, Jeroen de Jonge, Roy Mulder, Mitchell Braafhart en Aidan Milot.

De Vos kon al na een paar minuten zijn trainingsjack al weer uittrekken, omdat De Jonge het veld helaas met een blessure moest verlaten. Van Vossen en Huib van Hecke keerden halverwege de tweede helft terug om Thijs van den Dries en Xander van der Poel af te lossen. Klaas van Hecke en Jeremy Hubregtse speelden de volle 90 minuten.

Baronie domineerde de wedstrijd – kordaat geleid door gedeputeerde Jo-Annes de Bat – in het eerste deel en kwam na een kwartier op voorsprong. Maar ook al zegt een oefenwedstrijd weinig of niets, Kloetinge bleek duidelijk geen zin te hebben om met een nederlaag in het vliegtuig te stappen en kreeg in de tweede helft de overhand. In de 59e minuut kon Thijs van den Dries de gelijkmaker intikken, zodat het duel in 1-1 eindigde.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam wijdde wethouder Derk Alssema de nieuwe ledverlichting op het Wesselopark in. Die is een duidelijke verbetering. Behalve dat de verlichting duurzamer is, zijn de spelers ‘s avonds nu een stuk beter zichtbaar.