Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Waar is de winterstop gebleven?

Hoek en Goes kwamen afgelopen zaterdag al weer in actie. Kloetinge hervat morgen de competitie met de inhaalwedstrijd tegen Heerjansdam. (Lees de voorbeschouwing van vorige maand terug.)

Daarmee heeft de winterstop voor de groen-witten slechts vier weken geduurd. De tijd tussen de laatste officiële wedstrijd (competitie of beker) van het ene kalenderjaar en de eerste van het volgende lijkt steeds korter te worden. Is er nog wel sprake van een echte winterstop?

Nog eens teruggekeken in de archieven. Vier weken is inderdaad kort – een evenaring van het ‘record’ – maar in deze eeuw ook weer niet uitzonderlijk. Ook begin 2003, 2004, 2006, 2014 en 2019 moesten de mannen na vier weken al aan de bak. Maar drie jaar geleden duurde de voetballoze periode maar liefst acht weken.

Feit is wel dat er vóór de eeuwwisseling vaker sprake was van een ‘echte’ winterstop, die niet zelden twee en soms zelfs drie maanden in beslag nam. Maar ja, toen had je ook nog echte winters. Toch?

De KNVB kiest voor een korte winterstop mede uit angst dat de (na)competitie niet op tijd kan worden afgerond. Die vrees lijkt niet terecht. De afgelopen 50 jaar was Kloetinge bijna altijd al in mei (of nog eerder) klaar met het complete programma.

De enige uitzonderingen waren – al dan niet toevallig – 2018 en 2019, toen nacompetitiewedstrijden in juni werden gespeeld. De laatste was op 9 juni, toch nog altijd ruimschoots voor het begin van de zomervakantie.