Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kampioen word je in de eerste helft

Ondanks dat de voorsprong op de concurrentie alleen maar groter wordt, weet Kloetinge sinds de winterstop nog niet echt te overtuigen in de competitie. Zaterdag boekte de ploeg in Dordrecht wederom een nipte zege (0-1), op Oranje Wit. De thuisploeg, inmiddels rodelantaarndrager op de ranglijst, mocht nog tot het laatste fluitsignaal hopen op een remise.

Voor wie vertrouwt op de statistieken, was de tweede helft toch net iets minder spannend. Want de cijfers spreken voor zich. In 30 van de 66 competitieduels die Kloetinge tot nu toe onder Marcel Lourens speelde, stond de ploeg halverwege op voorsprong. Daarvan werden er 28 ook winnend afgesloten, 2 eindigden in gelijkspel. Nog nooit werd er verloren.

Kortom, de opdracht is simpel als Kloetinge inderdaad kampioen wil worden: zorg dat je bij rust op voorsprong staat. Dan komt het wel in orde. Jeremy Hubregtse had dat zaterdag tegen Oranje Wit goed begrepen, door na ruim een half uur te scoren:

Overigens geldt het omgekeerde ook: een achterstand in de pauze wordt in de tweede helft bijna nooit omgebogen in een overwinning. Lourens lukte dat met Kloetinge in de competitie tot nu toe twee keer: in april vorig jaar de uitwedstrijd tegen Poortugaal (1-0 bij rust, eindstand 1-2) en in oktober vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen, jawel, Oranje Wit (0-1 bij rust, eindstand 3-1).

Dat is een bijzondere prestatie, want de laatste keer dat Kloetinge in de competitie toch won na een achterstand was op 16 maart 2013 (!). Op het Wesselopark leidde Nivo Sparta in de rust met 1-2. Na 90 minuten stond er 4-2 op het scorebord. Alle goals werden gemaakt door Tom Blomaard.