Kloetinge heeft het vaak lastig in Leerdam

Beeld uit de thuiswedstrijd, vorig jaar oktober, tegen LRC. Uitslag: 2-0 (foto Rolf Bosboom)

Het wordt een cruciale uitwedstrijd voor Kloetinge zaterdag in Leerdam. Een regelrechte topper ook in de eerste klasse C, want LRC – dat de afgelopen jaren steeds in het rechter rijtje eindigde – presteert dit seizoen verrassend sterk. De ploeg staat stevig op de tweede plaats, is volop in de race voor de tweede periodetitel en heeft met de makkelijke scorende Arwin van Soest (al goed voor 11 treffers; volgend seizoen naar IJsselmeervogels) een belangrijke troef in de gelederen.

Kloetinge, dat de afgelopen weken wat stroef draaide, begint met 5 punten voorsprong aan de laatste wedstrijd voor de voorjaarspauze. Het is de mannen van Marcel Lourens er veel aan gelegen om die marge op z’n minst vast te houden en liefst uit te bouwen, zodat ze een prima uitgangspositie hebben voor de rest van het seizoen.

Kampioensfeest

Aan de eerdere (zeven) ontmoetingen in Leerdam heeft Kloetinge niet altijd even goede herinneringen. Sterker nog: de laatste keer dat de drie punten mee naar huis konden worden genomen, is inmiddels bijna 11 jaar geleden. Toen scoorde Mervin Niemantsverdriet diep in blessuretijd. Daarmee zorgde hij ervoor dat de Leerdamse Racing Club het kampioensfeest nog even moest uitstellen.

In de drie ontmoetingen die Kloetinge sindsdien op het Glaspark-complex speelde, kwam de ploeg niet tot winst. In februari 2011 trok LRC na rust een 0-2-achterstand (goals van Mark Schuit en Ingmar Quist) gelijk. In het jongste duel, in maart 2017, mocht Kloetinge in haar handjes knijpen met een punt (0-0).

Strijdtoneel

De roerigste wedstrijd was die van september 2011, toen Kloetinge een flinke draai om de oren kreeg en met 4-1 ten onder ging. Bovendien ontving John Schot, de maker van het Zeeuwse doelpunt, vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Tien minuten voor tijd moest ook Ingmar Quist vanwege een blessure ook het strijdtoneel verlaten, terwijl er al drie keer was gewisseld. In de laatste minuut kreeg Bjorn Quartel een dusdanige beuk in zijn rug, dat hij voor controle naar het ziekenhuis werd vervoerd. Kloetinge eindigde die wedstrijd dus met 8 man.