Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Zegeningen tellen na topper tegen LRC

De spelers van Kloetinge en LRC betreden het veld. Namens Kloetinge (vlnr): Jeremy Hubregtse, Klaas van Hecke, Ronaldo Meijer, Thijs van den Dries, Marijn Wijkhuijs, Valentijn van Keulen, Jeroen de Jonge, Dylan de Kam en Daan Esser. (foto Rolf Bosboom)

Het is maar hoe je het bekijkt. Omroep Zeeland concludeerde na afloop van de wedstrijd tegen LRC: ‘Kloetinge komt in topper niet voorbij LRC’. De PZC kopte tegelijkertijd: ‘Kloetinge slaat in topper aanval van LRC af en behoudt marge’.

In elk geval eindigde de wedstrijd in Leerdam, die mede door de harde wind niet het niveau maar wel de spanning van een topper had, in 1-1. En zeker: een kwartier lang had Kloetinge zicht op een overwinning, dankzij de 4e competitietreffer van Valentijn van Keulen.

Hij rondde de nasleep van een corner die hij zelf had genomen persoonlijk af, na een knappe voorzet van Jeremy Hubregtse en schot tegen de paal van Lionel Fitsch. Prachtig was de ontlading bij Hubregtse (op de voorgrond):

Forza Kloetinge from joep zoeteweij on Vimeo.

Een overwinning zou een riante voorsprong van 8 punten in de stand hebben opgeleverd. Maar gezien het speelbeeld was een gelijkspel ook zeker niet onterecht. LRC kreeg in blessuretijd via een vrije trap zelfs een uitgelezen kans op de zege. Dan zou de voorsprong ineens tot 2 punten zijn geslonken en wordt de druk weer groot.

Mindere fase

Na 16 wedstrijden – en nu de competitie de komende twee weken stil ligt – moet Kloetinge vooral haar zegeningen tellen. De 5 wedstrijden in januari en februari vormden duidelijk een mindere fase, mede door de lastige omstandigheden en de diverse blessures (Jaap Esser, Mitchell Braafhart, Roy Mulder).

Toch heeft de ploeg nog alles in eigen hand. Ze blijft punten sprokkelen, terwijl de concurrentie die alleen maar verspeelt. Nieuw-Lekkerland (5 van de laatste 7 wedstrijden verloren) en Sliedrecht gingen zaterdag opnieuw onderuit, waardoor LRC nog de enige overgebleven concurrent lijkt te zijn.

Tekenend is dat Kloetinge, ondanks de lastige voorbije weken, ook nog de tweede periode leidt. Het kampioenschap blijft dus onverminderd lonken.

(foto Rolf Bosboom)

Februari

Dankzij de zachte winters heeft Marcel Lourens namens Kloetinge al 11 competitiewedstrijden in februari op zijn naam staan. De enige oefenmeester die tot nu toe meer dan 10 wedstrijden in deze maand coachte, is (uiteraard) Diederik Hiensch. Namelijk 37.

Bijzonder is dat Lourens nog geen enkele keer in februari verloor: 8 keer gewonnen, 3 keer gelijk. Hiensch won met zijn ploeg 16 keer, speelde 7 keer gelijk en verloor 14 wedstrijden.