Zeldzame remise op het Wesselopark

(foto Rolf Bosboom)

Geen 3-1 dus, maar 2-2, vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen WNC. En daar had Kloetinge niet eens over te klagen. Het scheelde niet eens zoveel, of het was toch weer 3-1 geworden, maar dan deze keer in het voordeel van de bezoekers.

Het is duidelijk dat de nederlaag tegen Heerjansdam en de moeizame overwinningen tegen SVL en Oranje Wit geen incidenten waren. Kloetinge draait een stuk minder soepel dan voor de winterstop. De inzet is groot, maar het wil op dit moment allemaal steeds niet lukken.

Waar spelers in de eerste helft van de competitie elkaar intuïtief leken te vinden, zijn geslaagde passes ineens schaars geworden, individuele acties sterven vaak in schoonheid en worden er te veel persoonlijke fouten gemaakt. De Kloetingse klei op het hobbelige hoofdveld van het Wesselopark helpt daar ook niet bij, maar op kunstgras gaat het momenteel niet veel beter.

Extra gemotiveerd

Tegenstanders zijn juist extra gemotiveerd als ze tegen de koploper moeten aantreden, zeker als ze merken dat ze allesbehalve kansloos zijn. WNC had vanmiddag uiteindelijk ook de beste kansen, kwam zelfs twee keer op voorsprong, maar moest ook toezien hoe Kloetinge via kopballen van Jeroen de Jonge en Jeremy Hubregtse langszij kwam.

Hoewel zij vooraf had getekend voor een remise, was het vooral WNC die na afloop teleurgesteld was. Trainer Cor Prein concludeerde dat zijn ploeg had kunnen winnen. En daar had hij best eens gelijk in kunnen hebben.

Gelijkspel

Het was overigens al even geleden dat we een gelijkspel op het Wesselopark konden noteren. Het laatste dateerde van 2 februari 2019, ruim een jaar geleden dus. Toen werd het 1-1 tegen Brielle, dankzij een doelpunt tien minuten voor tijd van Roy Mulder. Van de 17 thuiswedstrijden die sinds werden gespeeld (inclusief beker en nacompetitie) werden er 12 gewonnen en 5 verloren.

De wedstrijd tegen WNC werd overschaduwd door de zware blessure die Jaap Esser eerder op de middag opliep in het duel Kloetinge 2-Wieldrecht 2. Er wordt gevreesd voor zijn kruisband en dat betekent onvermijdelijk einde seizoen. Aangezien Esser zijn afscheid heeft aangekondigd, is de kans groot dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. ,,Het besef dat het op deze manier eindigt, is heel pijnlijk’’, zei hij tegen de PZC.

Ondanks de mindere fase, die elke ploeg tijdens een seizoen wel heeft, is er op de ranglijst nog steeds niets aan de hand: 5 punten voor op LRC en inmiddels 10 op Nieuw-Lekkerland (dat nog een wedstrijd moet uitspelen) en Sliedrecht. In de topper van komende zaterdag tegen LRC wordt het zaak om die mooie positie op zijn minst te handhaven.