Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Timo Jansen: het vertrek van een trouwe kracht

Timo Jansen bij zijn 150e competitiewedstrijd in februari 2017 (foto: Joep Zoeteweij)

De vaste volgers zagen het al aankomen: Timo Jansen zoekt zijn voetbalheil elders en stapt komende zomer over naar SSV’65. Door de komst van Marijn Wijkhuijs raakte hij aan het begin van het seizoen zijn basisplaats als linksback kwijt en was hij aangewezen op optredens in het tweede en spaarzame invalbeurtjes in de hoofdmacht.

Begrijpelijk dus dat hij kiest voor vertrek naar een club waar hij wel volop aan de bak kan. Toch stemt het ook wel enigszins treurig dat iemand die zo nauw verbonden is met Kloetinge, deze stap ‘moet’ nemen. ,,Ik loop hier 26 jaar rond, dan is het een pittige keuze”, zegt hij zelf daarover in de PZC.

26 jaar! En dat terwijl Timo zelf 30 is. Dat betekent dat hij al sinds zijn vierde op het Wesselopark rondloopt. In 2008 en 2009 rook hij al af en toe aan het Kloetingse keurkorps. Twee jaar later groeide hij uit tot een vaste waarde: altijd hard werkend, met zijn karakteristieke rushes naar voren, en nooit echt geblesseerd.

Indrukwekkend

De cijfers zijn indrukwekkend: in de afgelopen negen seizoenen kwam hij slechts in 12 van de 234 competitiewedstrijden niet in actie. Het afgelopen seizoen maakte hij nog de meeste speelminuten in de competitie van iedereen en werd alleen in de thuiswedstrijden tegen Brielle en Westlandia vlak voor tijd gewisseld.

Bekijk het eerbetoon in beeld van Joep Zoeteweij:

In 2012 en 2013, toen hij ook op andere posities speelde, scoorde Timo 4 keer in de competitie. Zijn 5e treffer volgde pas zes jaar later, vorig jaar in de met 0-9 gewonnen uitwedstrijd tegen Deltasport.

Schat aan ervaring

Met het vertrek van de broers Esser en Timo Jansen verdwijnt een schat aan Kloetinge-ervaring. Met z’n drieën zijn ze goed voor meer dan 800 competitiewedstrijden. Tel daar de bekerwedstrijden bij op en je komt ruim over de 1000.

Dat Timo – ook actief als jeugdtrainer – geliefd is bij jong en minder jong Kloetinge, blijkt wel uit de video die zondag werd verspreid: