Dag seizoen, dag titel, dag promotie

(foto Rolf Bosboom)

Onverwacht was het besluit van de KNVB niet. Toch kwam het gisteravond hard aan: geen amateurvoetbal meer dit seizoen. En ook: geen eindstanden, en dus geen kampioenen, promovendi en degradanten.

In september beginnen we, hopelijk, ‘gewoon’ weer opnieuw. In dezelfde klasse, met dezelfde indeling. Het is de minst slechte oplossing in deze ongekende tijden, waarin voetbal niet eens meer de belangrijkste bijzaak in het leven is.

Voor Marcel Lourens en de zijnen is het sneu. Dit móest het jaar van de promotie naar de hoofdklasse worden, de kroon op het Project 2020. Het team veroverde inderdaad de eerste periodetitel en leek in een zetel op weg naar de titel.

Teleurstellend

Dat kampioenschap zal dit jaar niet worden gevierd. Daarmee lijkt Kloetinge een unieke kans ontnomen en dat is teleurstellend. Anderzijds deed de serie wedstrijden na de winterstop de twijfel groeien over de titelkansen en begon de concurrentie bloed te ruiken. Misschien is, in een pessimistisch scenario, de ploeg een nóg grotere teleurstelling bespaard gebleven.

Dat blijft speculeren. Feit is dat Kloetinge ook komend seizoen in de eerste klasse speelt. Met dezelfde tegenstanders. Inclusief Terneuzense Boys, dat nu het geluk heeft dat het degradatie ontloopt.

Project 2021

Het heeft alleen zin om vooruit te kijken. Project 2020 wordt Project 2021. De contouren van de nieuwe selectie zijn inmiddels duidelijk: een ploeg die rijp was voor de hoofdklasse en dus ook komend seizoen de klus zou moeten kunnen klaren.

Dit zijn de mutaties die tot nu toe bekend zijn gemaakt:

Blijft: Valentijn van Keulen, Lionel Fitsch, Klaas van Hecke, Marijn Wijkhuijs, Luuk van Vossen, Ronaldo Meijer, Roy Mulder, Jeroen de Jonge, Jeremy Hubregtse, Mitchell Braafhart, Dylan de Kam

Nieuw: Tim de Winter (Goes), Mart de Kroo (Goes), Sylvio Hage (Goes), Jop Dekker (Goes), Aidan Milot (Kloetinge 2), Rick de Vos (Kloetinge 2), Huub Wolters (Kloetinge 2), Finn Murre (eigen jeugd), Jefry Dijkstra (eigen jeugd)

Vertrekt: Jaap Esser (Luctor Heinkenszand), Daan Esser (Luctor Heinkenszand), Timo Jansen (SSV’65), Huib van Hecke (Goes)

Nog niet bekend: Thijs van den Dries, Tom Wuyts, Ramon Janson, Xander van der Poel, Martijn de Goffau

Eén reactie

  1. Een absolute domper op een redelijk seizoen, want vaak was get spel niet die van een koploper. Idd volgend seizoen nieuwe kansen om te promoveren naar dd Hoofdklasse. Lees wekelijks m’n et plezier je verslagen en voorbeschouwingen.

Reacties zijn gesloten.