Gretig Kloetinge toont zijn ambities

Sylvio Hage (links) en Thijs van den Dries zetten volop druk.

Uitgerekend op de dag dat bekend werd dat Kloetinge op 19 september de competitie begint tegen SHO, stond zaterdagmiddag een oefenwedstrijd op het programma tegen de ploeg uit Oud-Beijerland. Het duel was al vastgelegd voordat duidelijk was dat beide clubs in dezelfde klasse terecht zouden komen. Mede omdat het aantal geschikte en beschikbare oefenkandidaten beperkt is, was besloten het duel toch door te laten gaan.

Kloetinge had zich duidelijk voorgenomen geen verstoppertje te spelen. Het elftal dat coach Marcel Lourens aan de wedstrijd liet beginnen, zou in grote lijnen de komende tijd ook wel eens het basisteam kunnen worden: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Huub Wolters, Jeroen de Jonge, Jop Dekker, Roy Mulder, Thijs van den Dries, Tim de Winter, Jeremy Hubregtse, Sylvio Hage en Mart de Kroo.

Kans op kans

De groen-witten begonnen fel aan de wedstrijd, waren steeds een stap sneller en zetten goed druk. SHO, vorig seizoen middenmoter in de 1e klasse B, legde het op alle fronten af. Kloetinge creƫerde in de eerste twintig minuten kans op kans, maar onder anderen Hage, Van Hecke, De Jonge en De Winter misten net dat laatste beetje scherpte en geluk. Naarmate de eerste helft vorderde, wist SHO zich enigszins aan de Zeeuwse druk te ontworstelen en haalde zelfs ongeschonden de rust.

Alleen Braafhart, Van den Dries, Mulder en Van Hecke bleven staan. De andere zeven maakten plaats voor Ronaldo Meijer, Marijn Wijkhuijs, Valentijn van Keulen, Luuk van Vossen, Rick de Vos, Ramon Janson en Jefry Dijkstra. En ook al was SHO in de tweede helft enkele keren gevaarlijk, de ploeg had merkbaar moeite om het Kloetingse tempo bij te benen.

Gevloerd

In de 55e minuut werd Luuk van Vossen in het strafschopgebied gevloerd. Scheidsrechter Harold van de Ketterij kon weinig anders doen dan naar de stip te wijzen. Valentijn van Keulen eiste de bal resoluut op en schoot de penalty beheerst binnen.

In de loop van de tweede helft werd het krachtsverschil – dat opvallend genoeg groter was dan afgelopen dinsdag tegen tweedeklasser RBC – steeds duidelijker. Jefry Dijkstra kwam in de 74e minuut goed door. Ronald Meijer werkte zijn voorzet koelbloedig af: 2-0.

Ban gebroken

Sylvio Hage, terug in het veld gekomen, stormde tien minuten later alleen op de keeper af, leek hem te passeren, maar ging naar de grond door de uitgestoken hand van de doelman. Hij nam zelf de strafschop en kon zo eindelijk zijn eerste treffer voor Kloetinge noteren. Voor de spits, die de afgelopen twee oefenwedstrijden vergeefs op zoek was naar een doelpunt, leek daarmee de ban gebroken, want drie minuten later bepaalde hij de eindstand op 4-0.

De wedstrijd bevestigde wat in de voorgaande twee wedstrijden al zichtbaar was: Kloetinge heeft vergeleken met voorgaande seizoenen duidelijk aan kracht en klasse gewonnen, is gretig en gedreven en toont zonder aarzelen zijn ambitie: promoveren naar de hoofdklasse. Als iedereen fit is, zal coach Lourens nog lastige keuzes moeten maken, want voor diverse posities heeft hij meerdere goede kandidaten.

Komende dinsdag is de vierde oefenwedstrijd: in en tegen Kruisland.