Kloetinge nog foutloos tegen Almkerk

Tom Wuyts wordt na zijn 2-0 tegen Almkerk gefeliciteerd door Julius Bliek.

Almkerk, komende zaterdag de eerste tegenstander van Kloetinge in het bekertoernooi, kwam twee keer eerder naar het Wesselopark. In beide gevallen gingen zij met een flinke nederlaag naar huis.

Vier seizoenen geleden kwamen beide clubs elkaar in de competitie voor het eerst tegen. De thuiswedstrijd, op 24 september 2016, eindigde in een 4-0 zege voor Kloetinge. Dat was vooral te danken aan Tom Wuyts (die door een zware blessure het voetbal op niveau inmiddels vaarwel heeft moeten zeggen). Hij nam tegen Almkerk de eerste drie doelpunten voor zijn rekening nam. Corn├ę de Jonge maakte er 4-0 van.

In de uitwedstrijd ging het vijf maanden later iets minder overtuigend, maar ook die wedstrijd won Kloetinge, dankzij een vroege treffer van Remco van Tiggele (0-1).

Afgelopen seizoen troffen Almkerk en Kloetinge elkaar eveneens in de eerste klasse. De thuiswedstrijd eindigde vorig jaar november in een royale zege: 5-1, met doelpunten van Ronaldo Meijer, Huib van Hecke, Jeroen de Jonge en tot twee keer toe Daan Esser. De uitwedstrijd werd vanwege het coronavirus niet meer gespeeld.

Geen garantie

Kloetinge heeft dus op voorhand de beste papieren, al biedt dat geen enkele garantie, zeker niet in het bekertoernooi. Almkerk, onder leiding van de ervaren Ad van Seeters, wist zich afgelopen seizoen ondanks een smalle selectie op te werken naar de vijfde plaats in de eerste klasse. Inmiddels beschikt hij over een grotere en flink vernieuwde en verjongde groep. Die heeft maar liefst zes oefenwedstrijden in de benen, waarvan er twee werden gewonnen, twee gelijkgespeeld en twee verloren.