Na 161 dagen eindelijk weer op het veld

Lachende gezichten bij Kloetinge gistermiddag na afloop van de oefenduel tegen Luctor Heinkenszand (1-6). Niet zo heel gek, gezien de aangename wedstrijd, het vertoonde spel en de regen die uitbleef. Maar het was vooral een verademing om, 161 dagen na de laatste competitiewedstrijd, weer eens naar een wedstrijd te kunnen kijken en het gras te ruiken.

De voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus namen de bezoekers voor lief. Wie een wedstrijd wil bezoeken, moet zich tegenwoordig tijdig registreren. Ruim 200 mensen hadden dat deze keer gedaan. Kloetinge-supporters die zaterdag nog bedachten dat ze naar de wedstrijd in Heinkenszand wilden, waren te laat. Zij werden niet meer toegelaten. Langs de lijn en op de tribune werd, zo goed en zo kwaad als dat ging, een poging gedaan de anderhalve meter te handhaven.

Een oefenduel zegt, na amper een week trainen, nog weinig. Natuurlijk had Kloetinge het overwicht tegen het twee klassen lager spelende Luctor Heinkenszand, met onder anderen Daan Esser in de gelederen. Jeremy Hubregtse maakte voor rust een onvervalste hattrick, waarvan de derde er een was om in te lijsten. Hij kreeg rond de middenlijn de bal, zag de keeper te ver voor zo’n goal staan, bedacht zich geen moment en trof feilloos het doel. Na rust waren het Mart de Kroo (2x) en Jefry Dijkstra die scoorden.

De uitslag is uiteindelijk nog het minst boeiend bij een oefenwedstrijd. Het was vooral interessant om de nieuwkomers aan het werk te zien, te ontdekken hoe de contouren van de ploeg het komende seizoen eruit kunnen zien. Bijna de complete selectie kreeg speeltijd. Alleen Jeroen de Jonge, Marijn Wijkhuis en derde doelman Finn Murre bleven aan de kant.

GOES-kwartet

Duidelijk werd meteen hoe belangrijk de komst van het GOES-kwartet is. Sylvio Hage, Mart de Kroo, Tim de Winter en Jop Dekker lieten zich duidelijk gelden. Vooral Hage imponeerde. Hij was betrokken bij vrijwel alle doelpunten. Ook de andere drie solliciteerden nadrukkelijk naar basisplaatsen.

Het was ook verheugend om Ramon Janson, die door een blessure bijna een compleet seizoen buitenspel heeft gestaan, weer in actie te zien. Verder heeft Kloetinge met onder anderen Aidan Milot, Rick de Vos, Jefry Dijkstra en Huub Wolters voldoende jong talent achter de hand. De 18-jarige Dijkstra beloonde een sterk eerste optreden met een fraai doelpunt.

Foto’s van de wedstrijd zijn onder andere hier te vinden.

Komende dinsdag is de tweede oefenwedstrijd, tegen RBC. Ook hier geldt: vooraf registreren verplicht.