Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Terechte zege in weinig enerverende wedstrijd

Jefry Dijkstra (nr. 2) wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt.

Het is al negen jaar geleden dat Kloetinge de openingswedstrijd in de districtsbeker verloor. De ploeg had vanmiddag op Wesselopark duidelijk geen enkele trek om tegen Almkerk die mooie reeks te doorbreken, al ging dat zeker niet helemaal moeiteloos.

Kloetinge begon met Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Thijs van den Dries, Jeroen de Jonge, Jop Dekker, Valentijn van Keulen, Roy Mulder, Tim de Winter, Jefry Dijkstra, Jeremy Hubregtse en Ronaldo Meijer in de basis. De ploeg had het beste van het spel, probeerde steeds druk te zetten, maar het stug verdedigende Almkerk liet zich niet van de wijs brengen.

Daardoor creëerde Kloetinge weinig echte kansen, totdat Jefry Dijkstra in de 34e minuut zich vrijspeelde en vanaf de rand van het strafschopgebied zijn geluk beproefde. Keeper Luc van Dongen zat nog aan de bal, maar kon een doelpunt niet meer voorkomen.

Kort na rust stelde Kloetinge de overwinning al snel veilig. De ploeg kreeg een vrije trap op 20 meter van het doel, nadat Roy Mulder onderuit was gehaald. Dijkstra tikte de bal opzij en Jeremy Hubregtse schoot de bal hard onder in de linker hoek.

In de resterende speeltijd was Kloetinge nog wel enkele keren gevaarlijk, maar slaagde er niet in de voorsprong nog verder uit te bouwen. Almkerk stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover, afgezien van één levensgrote kans in de slotfase. Al met al een terechte zege dus voor de thuisploeg, in een weinig enerverende wedstrijd.

Komende zaterdag is de tweede bekerwedstrijd: tegen Serooskerke.