Drie keer op rij tegen Cluzona

Demy Kole tijdens Kloetinge-Cluzona op 8 september 2018 (foto: Ron Quiten)

Voor het derde jaar op rij treffen Kloetinge en zondagtweedeklasser Cluzona (Club Zonder Naam) elkaar in de poulefase van de beker. De vorige twee ontmoetingen won Kloetinge, met dat ging zeker niet makkelijk.

Vorig jaar kwam Kloetinge in Wouw pas in de slotfase langszij (1-3), dankzij doelpunten van Valentijn van Keulen, Jeroen de Jonge en Luuk van Vossen. Twee jaar geleden haalde Kloetinge op eigen veld een benauwde zege (1-0) door een vroege treffer van Demy Kole.

Vertrokken

Wie foto’s ziet van de wedstrijd van 2018, merkt hoeveel er in twee jaar tijd kan veranderen. Van de 11 Kloetinge-spelers die aan de aftrap stonden, zijn er inmiddels 8 vertrokken (Jaap Esser, Remco van Tiggele, Guus de Leeuw, Can Özgan, Xander van der Poel, Tom Wuyts, Demy Kole en Timo Jansen). Alleen Mitchell Braafhart, Jeroen de Jonge en Thijs van den Dries zitten nog bij de huidige selectie.

Overigens speelden beide clubs nog (zeker) één keer eerder tegen elkaar: op 4 september 1982 in de eerste bekerronde. Volgens de PZC-correspondent van dienst had Kloetinge er die dag weinig zin. In Wouw vloog de ploeg met ruime cijfers uit de beker: 3-0.

Tom Blomaard

Het duel van zaterdag betekent, als het goed is, een weerzien met Tom Blomaard. De spits van Cluzona, deze zomer overgekomen van Luctor Heinkenszand, speelde van 2012 tot 2014 op het Wesselopark.

In zijn eerste jaar groeide hij uit tot topscorer met 16 doelpunten, waarvan 4 in de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta (4-2). Het tweede jaar kwam hij veel minder aan spelen – en daarmee aan scoren – toe, waarna hij besloot terug te keren naar zijn oude club Bruse Boys.

Toch gaf hij zichzelf en Kloetinge een mooi afscheidscadeau door in de penaltyserie in het nacompetitieduel tegen Zwaluwen’30 de beslissende strafschop te verzilveren. Daarmee bleef Kloetinge in de hoofdklasse.

De beelden van de penaltyserie: