Kloetinge doet wat het moet doen

Jeroen de Jonge kopt voor richting Huub Wolters

Na een wat moeizame eerste helft stelde Kloetinge in het begin van de tweede helft al vrij snel orde op zaken tegen Serooskerke. Het bekerduel tegen Serooskerke, de tweede wedstrijd in de poulefase, eindigde vanmiddag in een 1-4-zege.

Vergeleken met de basiself van vorige week tegen Almkerk voerde Marcel Lourens enkele wijzigingen door. Klaas van Hecke bleef aan de kant. Marijn Wijkhuijs begon in de basis als linksback, terwijl Jop Dekker doorschoof naar de rechter kant, op de plek van Van Hecke. Voorin startte Sylvio Hage in plaats van Ronaldo Meijer.

Zoals altijd begon Kloetinge fanatiek aan de wedstrijd, kreeg kans op kans, maar wist het net niet te vinden. Prompt viel de openingstreffer na 12 minuten aan de andere kant, nadat Thijs van den Dries zichzelf onnodig in de problemen had gebracht en daarmee een penalty inleidde. Aron Wattel greep die kans met beide handen aan: 1-0.

Dominant

Kloetinge bleef niettemin de dominante partij, kreeg een groot aantal hoekschoppen en vrije trappen dicht bij de 16 meter, maar kwam maar niet tot scoren. Tekenend was dat de gelijkmaker te danken was aan een eigen doelpunt. Robbie Sturm werkte de bal achter doelman Jens van den Broeke.

Serooskerke baalt na het eigen doelpunt van Robbie Sturm

In de rust maakte Sylvio Hage plaats voor Ronaldo Meijer. Serooskerke had in de tweede helft moeite om het tempo bij te benen, waardoor Kloetinge het klasseverschil ook in doelpunten kon uitdrukken. In de 52e minuut belandde een vrije trap van Jeroen de Jonge eerst op de lat, kopte Meijer de rebound op de paal en klaarde Tim de Winter uiteindelijk de klus (1-2). Zes minuten later kopte Meijer, die zich duidelijk wilde bewijzen, een voorzet van Jeremy Hubregtse fraai achter de Serooskerke-doelman.

Vaste waarde

Daarmee was de wedstrijd zo goed als gespeeld, al had Serooskerke nog een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen tot 2-3. Acht minuten voor tijd was het opnieuw Ronaldo Meijer die de eindstand bepaalde. Een vrije trap van Jefry Dijkstra – in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploeg – werkte hij met het hoofd in het doel.

Daarmee deed Kloetinge, ondanks een matige eerste helft, wat het moest doen: winnen en bij voorkeur met duidelijke cijfers. Komende zaterdag is de laatste poulewedstrijd. De tegenstander is Cluzona, dat vanmiddag in de slotfase het hoofd moest buigen voor Almkerk (3-1).