Kloetinge soepel uit de startblokken

Ramon Janson viert de 0-2 (foto: Ron Quinten)

De oefenwedstrijd van vier weken geleden bleek dus toch een aardige afspiegeling te zijn van de krachtsverhouding tussen SHO en Kloetinge. De ouverture in Oud-Beijerland leverde dan ook een overtuigende zege op: 0-3.

Kloetinge moest door blessures zonder onder anderen Ronaldo Meijer en Roy Mulder aantreden, terwijl Tim de Winter vanwege een oude schorsing aan de kant diende te blijven. Mart de Kroo begon op de bank.

Al vrij snel was duidelijk dat Kloetinge sportpark De Kikkershoek niet zonder de drie punten zou verlaten. De ploeg creëerde veel kansen. Het was uiteindelijk Jeremy Hubregtse die na bijna een half uur de score opende. Hij knikte een hoekschop van Jefry Dijkstra resoluut binnen.

Na rust begon SHO – twee seizoenen geleden nog een geduchte concurrent in de titelstrijd – met een tegenoffensief. Dat leverde twee kansen op, maar doelman redde knap. Daarna trok Kloetinge de wedstrijd definitief naar zich toe, dankzij doelpunten van Ramon Janson (zijn eerste competitietreffer sinds 18 mei 2019) en Luuk van Vossen.

Jeremy Hubregtse kreeg in de 73e minuut nog een kans op een tweede treffer. Zijn penalty, hard in de linker benedenhoek, werd knap gestopt doel SHO-keeper Peter Konings.

Niettemin maakt Kloetinge een vliegende start in de 1e klasse B. ,,De Zeeuwen waren dit keer anderhalf uur de bovenliggende partij en winnen derhalve dik verdiend”, concludeerde ook SHO na afloop.

Kopie

Het wedstrijdverloop was een kopie van de seizoensopening van vorig jaar. Toen werd op het Wesselopark Sliedrecht zonder pardon met 3-0 aan de kant werd gezet, na een ruststand van 1-0.

Kloetinge heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst als het gaat om openingswedstrijden in de competitie. Sinds 2000 ging het eerste duel slechts 4 keer verloren (de laatste keer in 2016, tegen Rijsoord), 5 keer werd er gelijk gespeeld en 12 keer gewonnen.