Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Op de valreep toch nog de volle winst

Ronaldo Meijer stoomt op.

Kloetinge kon vandaag ontspannen aan de bekerwedstrijd tegen Cluzona beginnen, in de wetenschap dat Almkerk en Serooskerke eerder op de middag gelijk hadden gespeeld (2-2). Daarmee was plaatsing voor de tweede ronde zekergesteld.

Cluzona moest wel aan de bak, nadat de ploeg vorige week in de slotfase verloor van Almkerk (3-1). En ook tegen Kloetinge zag de club uit Wouw de punten op de valreep uit haar handen glippen, terwijl een gelijkspel zeker niet onverdiend zou zijn geweest.

Marcel Lourens varieerde opnieuw met de basisopstelling. Op vier plaatsen verschilde die van vorige week tegen Serooskerke. Dylan de Kam keepte in plaats van Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke keerde terug, Huub Wolters begon als centrale verdediger en Ronaldo Meijer begon in de basis. Roy Mulder en Tim de Winter namen deze keer plaats op de bank.

Klein wonder

Dat het halverwege nog 0-0 stond, mocht een klein wonder heten, gezien de veelheid aan kansen. Neem bijvoorbeeld de 28e minuut, waarin eerst Jeremy Hubregtse snoeihard op de paal schoot en vervolgens ook Valentijn van Keulen en Sylvio Hage dichtbij een doelpunt waren:

De kansen deden zich niet alleen voor aan Kloetingse zijde, maar ook Cluzona was diverse keren gevaarlijk. Domper voor Kloetinge was het uitvallen van Ronaldo Meijer. Hij en Cluzona-verdediger Max Bellemans kwamen in de 34e minuut hard met de hoofden tegen elkaar. Meijer moest het veld verlaten met, naar later bleek, een gebroken jukbeen. Bellemans bleef na de rust achter in de kleedkamer.

Ronaldo Meijer valt geblesseerd uit.

De tweede helft was lange tijd van hetzelfde laken een pak: voldoende kansen, aan beide kanten (met misschien wel de beste mogelijkheden voor Cluzona), maar zonder resultaat. Uiteindelijk was het toch Kloetinge dat in de 90e minuut de doorbraak forceerde. Invaller Ramon Janson kwam goed door op links en legde terug op Jeremy Hubregtse, die bekeken het bal het doel inwerkte: 1-0.

Cluzona probeerde in de resterende minuten de wedstrijd nog te redden, waarna Kloetinge via de counter kon profiteren. Roy Mulder zorgde voor 2-0, hoewel Cluzona overtuigd was van buitenspel.

Kloetinge dus door naar de volgende ronde. Cluzona is uitgeschakeld. Serooskerke maakt nog een kans om door te gaan, maar dan moet het dinsdag in Wouw wel met drie doelpunten verschil zien te winnen van Cluzona.

Het is het achtste jaar op rij dat Kloetinge de poulefase van de districtsbeker overleeft. De laatste keer dat dat niet lukte, was in het seizoen 2012/2013. Toen deed een nederlaag in de uitwedstrijd tegen Halsteren (3-1) de ploeg de das om.