Ouverture in Oud-Beijerland, net als in 2014

Thijs van den Dries in actie tegen SHO, 11 mei 2019 (foto: Ron Quinten).

Na ruim een half jaar is Kloetinge eindelijk weer eens toe aan een competitiewedstrijd. De ploeg begint de strijd in de 1e klasse B in Oud-Beijerland met een wedstrijd tegen SHO. De wedstrijd wordt geleid door een volledig vrouwelijk arbitraal trio.

Vier weken geleden stonden de ploegen op het Wesselopark tegenover elkaar voor een oefenduel. Toen won Kloetinge zonder veel moeite met ruime cijfers (4-0). Of dat zaterdag weer zo eenvoudig zal gaan, is maar de vraag. In de poulefase van de beker was SHO in elk geval lekker op dreef, met drie zeges en 18 goals.

Killersinstinct

De wedstrijd van zaterdag roept herinneringen op aan zes jaar geleden, want ook toen opende Kloetinge de competitie met een uitwedstrijd tegen SHO. De ploeg kwam halverwege de tweede helft op 0-2 – na goals kort achter elkaar van Michel Maaskant en Mark Schuit – maar verzuimde daarna het karwei af te maken. SHO wist daardoor nog langszij te komen: 2-2. ‘Kloetinge mist killersinstinct’, kopte de PZC in de maandagkrant.

De 0-1 van Michel Maaskant:

Voor beide ploegen werd het uiteindelijk het (voorlopig) laatste jaar in de hoofdklasse. SHO degradeerde rechtstreeks, Kloetinge nam noodgedwongen afscheid via de nacompetitie. Dit jaar zou het team in Oud-Beijerland juist een voorschot moeten nemen op een terugkeer naar de hoofdklasse.

In evenwicht

Het wordt de zevende keer in de historie dat Kloetinge bij SHO op bezoek gaat. De verhoudingen zijn mooi in evenwicht: twee keer gewonnen, twee keer gelijk, twee keer verloren. De laatste nederlaag was wel een pijnlijke: op 8 april 2017 begon Kloetinge met een 0-1-voorsprong aan de tweede helft, maar keerde met een 5-1-nederlaag (en een rode kaart voor Thijs van den Dries) terug naar Zeeland.

De jongste ontmoeting in de competitie verliep ook opmerkelijk. In mei 2019 maakten beide elftallen nog kans op de titel. Het onderlinge duel op het Wesselopark moest halverwege bij een stand van 1-0 (via Van den Dries) worden gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Drie dagen later werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. Er werd in de resterende 45 minuten niet meer gescoord.