Scoort Kloetinge nu wél in de 1e helft?

Voor de 15e keer staan Oranje Wit en Kloetinge zaterdag tegenover elkaar. De statistieken zijn tot nu toe ruimschoots in het voordeel van de Zeeuwen: 10 keer gewonnen, 2 keer gelijk en 2 keer verloren. Bovendien 38 keer gescoord tegenover 16 tegentreffers.

Toch biedt dat voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen nog geen garantie op succes. De ploeg van Faysal Kadi Wahabi zakte vorig jaar weliswaar naar de staart van de ranglijst, maar is doorgaans een behoorlijke middenmoter in de eerste klasse. Vorige week hield de ploeg XerxesDZB in eigen huis op 1-1.

Titelkandidaat

Voor Kloetinge is het zaak om nu ook voor het thuispubliek te laten zien dat het een belangrijke titelkandidaat is. En vooral is de vraag: lukt het eindelijk weer eens om in de eerste helft te scoren?

Want de afgelopen vier duels tegen de Dordtenaren op het Wesselopark slaagde de ploeg er niet in om in de eerste 45 minuten doeltreffend te zijn. Sterker nog: twee keer ging Kloetinge met een achterstand de rust in.

Dat gebeurde ook vorig seizoen, toen Mike Langerak na ruim een half uur de score voor Oranje Wit opende, nadat daarvoor al een doelpunt vanwege buitenspel was afgekeurd. Pas nu rust stelde Kloetinge orde op zaken via goals van Valentijn van Keulen en, tot twee keer toe, Huib van Hecke. Klik hier voor de beelden.

Presentatievideo

Wie extra in de stemming wil komen voor de wedstrijd, moet vooral ook naar de fraaie video kijken die deze week is gelanceerd. Deze vervangt de traditionele presentatieavond, die vanwege de coronamaatregelen niet fysiek kan plaatsvinden.

Presentatieavond BC Kloetinge

De online presentatieavond van Businessclub Kloetinge.

Posted by BusinessClub Kloetinge on Wednesday, September 23, 2020