Serooskerke-Kloetinge: 12 jaar later

(foto Rolf Bosboom)

Kloetinge en Serooskerke, komende zaterdag tegenstanders in het bekertoernooi, speelden de laatste jaren regelmatig oefenduels tegen elkaar. Maar wanneer was de laatste keer ‘voor het echie’?

Daarvoor moeten we bijna 12 jaar terug in de tijd: 22 november 2008. Toen ontmoetten de clubs elkaar eveneens in de strijd om de beker en was Serooskerke ook de thuisspelende partij. Kloetinge speelde in de eerste klasse en Serooskerke in de tweede, net als nu.

Eenvoudige overwinning

Met de wedstrijd, in de derde ronde van het bekertoernooi, werd het vernieuwde hoofdveld van Serooskerke ingewijd. Het duel eindigde in een redelijk eenvoudige overwinning voor Kloetinge: 1-4, na een ruststand van 0-1. Daan Esser en Mervin Niemantsverdriet, die voorin de geblesseerde Niels Kole en Marinus Baas vervingen, scoorden ieder twee keer.

Tweede doelman Lorenzo van Trijp kreeg halverwege de tweede helft een rode kaart, nadat hij de doorgebroken Frank Allaart onderuit had gehaald. Daardoor moest Jaco van der Schee toch in actie komen

Kloetinge stond onder leiding van Diederik Hiensch. Alexander van Keulen was trainer bij Serooskerke. Hij was na afloop teleurgesteld over de inzet van zijn ploeg. ,,We hebben de jongens van Kloetinge alle gelegenheid gegeven om hun klasse te etaleren”, zei hij tegen de PZC.

34 ontmoetingen

Tot halverwege de jaren 90 troffen beide clubs elkaar regelmatig in de competitie. Vanaf begin jaren 50 gaat het om 34 ontmoetingen. Kloetinge won 13 keer, verloor 9 keer en 12 keer werd het gelijk. Totale doelsaldo: 65-51.

De laatste competitiewedstrijd dateert van 3 december 1994. Kloetinge zegevierde thuis met 2-0, dankzij doelpunten van Jacco Honingh en Ronald Zuijdwegt.

Nieuwe trainer

Serooskerke wordt sinds deze zomer getraind door Wesley Visser, die Gerrit Petersen is opgevolgd. Visser is afkomstig van VCK. Zijn selectie telt één oud-Kloetinge-speler: Alex Jobse. Hij speelde in het seizoen 2014-2015 op het Wesselopark, was goed voor één competitietreffer (in de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB), maar keerde na een jaar terug naar Serooskerke.