Kloetinge incasseert een stevige tik

Tim de Winter kopt de bal weg. Links: Jefry Dijkstra (foto: Ron Quinten)

Na afloop van de pijnlijke nederlaag vanmiddag tegen Heinenoord waren er genoeg ‘wat als’-vragen te stellen. Wat als de bal van Sylvio Hage wel langs de goede kant van de paal was gehobbeld? Wat als de scheidsrechter die handsbal van Heinenoord wel had gezien? Wat als Kloetinge net wat meer geluk had gehad in de afronding?

Het waren vragen die uiteindelijk er niet meer toe deden. Want feit was dat Kloetinge met maar liefst 3-0 onderuit ging en dat daar ook niet zo heel veel op viel af te dingen, zeker niet door een ploeg die zichzelf nadrukkelijk als kandidaat voor het kampioenschap beschouwt.

De wedstrijd werd gespeeld in een sfeerloze ambiance: in de stromende regen en zonder publiek. Marcel Lourens koos voor bijna dezelfde basiself als tegen SHO. Alleen Ramon Janson maakte plaats voor Tim de Winter. In het eerste half uur waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waarbij Kloetinge het meeste balbezit had.

De kansen waren spaarzaam. Jeroen de Jonge kwam in de 12e minuut een paar centimeter tekort om vrije trap van Jefry Dijkstra in te tikken. Sylvio Hage passeerde in de 29e minuut op de rand van het strafschopgebied de keeper, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Het was Heinenoord dat drie minuten wel trefzeker was. Nadat een bal niet goed was weggewerkt kreeg Joe Nyero alle ruimte om uit te halen: 1-0. Kloetinge had in het resterende deel van de eerste helft nog wel kansen op de gelijkmaker (via Thijs van den Dries en Jeremy Hubregtse), terwijl Ibrahim El Morabit in de blessuretijd namens Heinenoord heel dicht bij de 2-0 was.

Handsbal

In het tweede bedrijf wist Kloetinge ook niet het verschil te maken. Integendeel zelfs. In de 65e minuut kreeg Thijs van den Dries de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen zijn hand. De jonge scheidsrechter Mats Blaak, die eerder een minder opzichtige handsbal aan de andere kant over het hoofd zag, kon weinig anders doen dan de bal op de stip leggen. Larbi El Harouchi faalde niet vanaf 11 meter: 2-0.

Kloetinge zocht daarna wanhopig naar de aansluitingstreffer, maar had moeite om echte kansen te creëren. Jeroen de Jonge was in de 71e minuut nog het dichtst bij de 2-1, terwijl ook de inzet van invaller Mart de Kroo (83e minuut) een beter lot had verdiend. Het was Heinenoord dat in de slotfase profiteerde van de ontstane ruimte via Dejan de Feiter (3-0).

Ook Mart de Kroo wist Kloetinge niet op het goede spoor te krijgen (foto: Ron Quinten)

Bekijk hier de samenvatting die de PZC maakte van de wedstrijd.

Voor Kloetinge dus een middag om snel te vergeten. Na deze offday moet de ploeg komende zaterdag tegen XerxesDZB bewijzen dat het wel degelijk titelwaardig is.