Rolt de bal pas weer in 2021?

Kort nadat premier Mark Rutte dinsdagavond de ‘gedeeltelijke lockdown’ aankondigde, trapten in Rotterdam Neptunus-Schiebroek en Nieuwenhoorn af voor een inhaalwedstrijd. Het duel, dat eindigde in 4-3 voor de thuisploeg, zal voorlopig het laatste zijn in de 1e klasse B.

De komende tijd geen voetbal dus, in elk geval geen competitie. De maatregelen gelden in eerste instantie voor vier weken. Dat zet voor Kloetinge in principe niet alleen een streep door vier zaterdagwedstrijden (Papendrecht, Nieuw Lekkerland, Terneuzense Boys en Heerjansdam), maar ook door de inhaalwedstrijd tegen XerxesDZB en het bekerduel tegen Halsteren.

Twee opties

Of het daarbij blijft? Die kans is klein, gezien de ontwikkeling van het virus. Het kabinet schetst voor na deze periode slechts twee opties: voortzetten van de huidige aanpak of nog ‘verdergaande maatregelen’. Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat de competities zeker tot de winterstop stilliggen. Bovendien duurt het even voordat alles weer op gang kan komen, nu er voorlopig ook niet of nauwelijks mag worden getraind.

Het seizoen 2020/2021 gaat daarmee flink op de schop. Kloetinge heeft er pas twee competitiewedstrijden op zitten. Ook zonder derde golf wordt het vrijwel ondoenlijk om de resterende 24 duels nog allemaal op tijd af te werken. De KNVB zal dus een list moeten verzinnen (een halve competitie?), al is het nu nog te vroeg om daarover knopen door te hakken.

Wrang

Voor de clubs, spelers en vrijwilligers is het in elk geval in alle opzichten wrang. Voor het eerste van Kloetinge blijft de nederlaag tegen Heinenoord voorlopig de laatste wedstrijd. En o ironie: de laatste wedstrijd vóór de eerste lockdown in maart kende exact hetzelfde verloop (3-0 verlies tegen Nieuw Lekkerland, 1-0 bij rust.)