Zonder twaalfde man naar Heinenoord

Luuk van Vossen, in februari 2019 in actie tijdens de uitwedstrijd tegen Heinenoord
(foto: Ron Quinten)

Eén record wordt zaterdag in elk geval gebroken. Nog niet eerder zullen zo weinig mensen aanwezig zijn bij een wedstrijd van Kloetinge. Zoals bekend is het publiek vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in elk geval de komende weken niet welkom.

Kloetinge moet het in de uitwedstrijd tegen Heinenoord dus stellen zonder de steun van de twaalfde man. De ploeg heeft het op sportpark De Tienvoet toch al zelden makkelijk, hoewel Heinenoord nog nooit met een nederlaag werd verlaten.

Het wordt de 11e ontmoeting tussen beide clubs. De vijf keren dat Kloetinge uit speelde, werd er twee keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Opvallend is dat Heinenoord alle keren de score opende, al was dat in november 2013 wel in eigen doel…

Achterstand

In de andere vier wedstrijden moest Kloetinge een achterstand zien goed te maken. In februari 2013 werd het uiteindelijk 2-4, terwijl het na een half uur spelen nog 2-0 stond. In maart 2018 keek Kloetinge tien minuten voor tijd nog tegen een 3-1 achterstand aan. Dankzij Maarten van Vooren, die daarmee een hattrick voltooide, werd het uiteindelijk toch nog 3-3.

De vijf eerdere uitwedstrijden tegen Heinenoord:

DatumUitslagRuststandDoelpuntenmakers Kloetinge
9-2-20132-42-1Tom Blomaard (2x), Mats Willemse, Mark Schuit
2-11-20132-21-1Jason Tjien-Fooh, eigen doelpunt Heinenoord
17-9-20161-10-0Tom Wuyts
17-3-20183-32-1Maarten van Vooren (3x)
9-2-20191-21-1Can Özgan, Ramon Janson

De 1-2 van Ramon Janson in de jongste wedstrijd tegen Heinenoord:

Nog een opmerkelijk feitje: de laatste drie wedstrijden in Heinenoord wist Kloetinge niet met 11 man af te sluiten. Jaap Esser werd zowel in september 2016 als vorig jaar februari van het veld gestuurd. Jeroen de Jonge kreeg in de wedstrijd van maart 2018 rood.

Tweede duel

Het wordt – mede door de afgelasting van vorige week – pas het tweede competitieduel voor Kloetinge dit seizoen. De laatste keer dat het tot oktober duurde voordat de tweede wedstrijd kon worden gespeeld, was in 1976. Op 2 oktober van dat jaar ging de uitwedstrijd tegen AZVV met 5-1 verloren.

Heinenoord heeft ook nog maar één wedstrijd gespeeld. Twee weken geleden won de ploeg in eigen huis met 1-0 van RVVH. Vorige week ging de wedstrijd tegen XerxesDZB niet door, vanwege een lopende coronatest en omdat vijf spelers in quarantaine moesten.

Joop Hiele

De ploeg uit de Hoeksche Waard, getraind door oud-Feyenoord-doelman Joop Hiele (61), kende vorig jaar een tegenvallend seizoen. Op het moment dat het coronavirus het voetbal stillegde, stond Heinenoord tiende, terwijl de club gewend is in de subtop van de eerste klasse mee te draaien.

Inmiddels lijkt het team behoorlijk versterkt te zijn. Er kwamen negen nieuwe spelers over, vooral van clubs uit de hoofdklasse en de derde divisie, zoals Alexander Deetman (Zwaluwen), Ilyas Oulad Ali (Jodan Boys), keeper Lee-Quincy Cheuk-A-Lam (Barendrecht), Ibrahim El Morabit (Leonidas) en Djim Kammerman (VVGZ).

Daarmee is de basis voor een belangrijk deel vernieuwd. In combinatie met vertrouwde krachten zoals de broers Anthal en Toine van den Berg heeft Heinenoord een niet te onderschatten ploeg.