Terugblik 2020: voetbalarm jaar met een lichtpuntje

Jefry Dijkstra, de revelatie van de afgelopen maanden, in de uitwedstrijd tegen SHO
(foto: Ron Quinten)

Wie de voetbalbalans opmaakt van 2020, kan eigenlijk alleen maar treurig worden. Een voetbalarm jaar, waarin het oude seizoen niet kon worden afgemaakt en het nieuwe seizoen nog nauwelijks op gang is gekomen.

Het is, vanzelfsprekend, zichtbaar in de cijfers. Het eerste van Kloetinge speelde dit jaar slechts 12 officiƫle wedstrijden: 8 in de competitie en 4 in de districtsbeker. Vorig jaar moest het team nog 37 keer aan de bak.

Vooral de competitieresultaten waren mager: 3 van de 8 wedstrijden gingen verloren, alle keren met 3 doelpunten tegen (Heerjansdam, Nieuw-Lekkerland, Heinenoord). Het totale doelsaldo in de competitie was negatief. In de beker werd van Baronie verloren.

DuelsWinstGelijkVerliesDoelsaldo
Competitie83239-12
Beker43019-3
Totaal1262418-15

De cijfers kunnen ook met een positieve bril worden bekeken. Noem het een lichtpuntje, want dit jaar bleef Kloetinge op eigen veld ongeslagen. De laatste verliespartij op het Wesselopark dateert inmiddels van 7 september 2019 (bekerwedstrijd tegen DOSKO, 1-2). In de competitie was de jongste nederlaag op 25 mei 2019 (Rijsoord, 0-4). De vorige keer dat een kalenderjaar zonder thuisnederlaag werd afgesloten was in 1982.

Topscorer van 2020 was Jeremy Hubregtse, met 3 goals in de competitie en 2 in de beker. Ronaldo Meijer maakte er bij elkaar 3, Valentijn van Keulen 2. In totaal 7 spelers waren 1 keer doeltreffend voor Kloetinge. Twee spelers stonden alle 12 wedstrijden vanaf de aftrap tot en met het eindsignaal in het veld: Jeroen de Jonge en Jeremy Hubregtse.