Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Onwennigheid troef in oefenduel tegen Goes

De wedstrijd trok veel publiek naar sportpark Het Schenge.

Na de eerste lockdown duurde het 161 dagen voordat Kloetinge weer eens in actie was te zien. Nu moesten we er zelfs 287 dagen (ruim negen maanden) op wachten. Maar gisteravond weer er dan toch eindelijk weer eens gespeeld: een oefenwedstrijd tegen buurman Goes.

Over de wedstrijd zelf – die eindigde in 1-1 – kan van alles wordt gezegd, maar het belangrijkste was dát er weer werd gespeeld. ,,Ik vond het fantastisch dat we weer voetbalden, na zoveel maanden”, zei trainer Marcel Lourens dan ook na afloop tegen de PZC. ,,Het is gewoon heel leuk om hier weer te zijn.” De ambiance was er ook naar op sportpark Het Schenge, met zo’n 600 naar voetbal hunkerende bezoekers tijdens een mooie zomeravond, waarop de 1,5 meterregel niet meer dan een verblijvend advies bleek.

Blessuregolf

Voor Kloetinge was het vooraf wel even puzzelen, vooral doordat de ploeg meteen te kampen heeft met een golf aan blessures. Tegen Goes waren onder anderen Jeroen de Jonge, Roy Mulder, Mart de Kroo en Jefry Dijkstra niet inzetbaar, terwijl ook Valentijn van Keulen afwezig was. Lourens deed daarom een beroep op jeugdspelers zoals zijn zoon Dano, Ufuk Kahveci en Wout Meijer. Halverwege viel Dede (volledige naam: Deladier Bolivar Pereira Esprirtto Santo), overgekomen van Goes (zaterdag), in.

Verder op het veld: de aanwinsten Jarreau Manuhuwa, Kyle Doesburg en Reguillo Vandepitte, met wie Kloetinge een bak aan ervaring in huis heeft gehaald. Thomas de Rijke, overgekomen van Goes, stond eveneens aan de aftrap. Verder startte de ploeg met keeper Mitchell Braafhart, Marijn Wijkhuijs, Klaas van Hecke, Jop Dekker, Aidan Milot, Jeremy Hubregtse en Tim de Winter.

Weinig hoogstaand

In de weinig hoogstaande wedstrijd was het van beide kanten onwennigheid troef, wat ook niet zo gek is met twee ploegen die net weer zijn begonnen met trainen. Goes, dat twee klassen hoger speelt, had licht de overhand, maar kon toch niet echt het verschil maken. Pas in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Mitchell Braafhart zich verkeek op een corner en Ruben Hollemans ongehinderd kon intikken.

Toch wist Kloetinge (gehuld in gelegenheidsshirts) uiteindelijk de zaak nog gelijk te trekken, nota bene nadat Manuhuwa met een rode kaart van het veld was gestuurd. Kyle Doesburg brak door op links, waarna de bal voor de voeten van Ufuk Kahveci belandde. Hij aarzelde niet en zorgde voor de 1-1. Een uitslag die uiteindelijk nog weinig zegt, maar die er toch voor zorgde dat Kloetinge met het beste gevoel van het veld stapte.

Gianni Tiebosch en Kyle Doesburg staan na afloop de Zeeuwse media te woord.