Alwéér bekeren tegen SSV’65 en DOSKO

Jeroen de Jonge in actie tegen SSV’65, tijdens het bekerduel in maart 2019 (foto: Ron Quinten)

De indeling voor de poulefase van de districtsbeker is bekend. Kloetinge neemt het volgende maand op tegen achtereenvolgens DOSKO (4 september, thuis), SSV’65 (11 september, uit) en Oostkapelle (18 september, uit).

Het zijn vertrouwde namen voor Marcel Lourens. Sinds hij in 2017 aantrad als oefenmeester van Kloetinge, trof zijn ploeg DOSKO (Door Ons Samenspel Komt Overwinning) al drie keer eerder in de poulefase. De laatste keer was twee jaar geleden. Toen verloor Kloetinge op eigen terrein met 1-2.

SSV’65 was sinds 2017 ook al drie keer tegenstander in het bekertoernooi, waaronder twee keer in de groepsfase (2017 en 2018). In maart 2019 werd de derby uitgevochten in de kwartfinale. Kloetinge won op sportpark Het Schenge met 0-4, dankzij doelpunten van Can Özgan (tweemaal), Xander van der Poel en Timo Jansen.

Een bekerduel tegen Oostkapelle is al veel langer geleden. De laatste ontmoeting dateert van augustus 2008, ook in de eerste ronde. Kloetinge zegevierde met 0-2. Mervin Niemantsverdriet en Daan Esser verzorgden de treffers.