Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Zeeuwse zevenklapper in Waspik

Klaas van Hecke geeft de bal voor.

Het plan was om een oefenwedstrijd te spelen tegen Baronie, maar helaas moest de Bredase ploeg deze week afzeggen. Via Twitter meldde zich uiteindelijk VV Waspik – een stabiele derdeklasser in het zondagvoetbal – als alternatieve tegenstander. Een reis van pakweg 100 kilometer weliswaar, maar Kloetinge had het ervoor over. De ploeg werd vandaag op sportpark Elzenhage onthaald met fraai weer en een prima grasmat.

Het was de derde oefenwedstrijd voor Kloetinge, na GOES (1-1) en, vorige week, Moerse Boys (0-1 winst, zie de foto’s van Ron Quinten hier). De ploeg trad aan met Youri Bal op doel en begon verder met Rico van Nielen, Jeroen de Jonge, Jarrreau Manuhuwa, Klaas van Hecke, Roy Mulder, Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Tim de Winter, Kyle Doesburg en Jeremy Hubregtse.

Het werd een wedstrijd die je zou verwachten met dit niveauverschil: een thuisploeg die manmoedig de bus parkeerde en Kloetinge die daardoorheen probeerde te breken. Het duurde tot halverwege de eerste helft alvorens dat met succes lukte. Een schot van Jeremy Hubregtse kreeg de Waspik-keeper niet onder controle, waarna Tim de Winter de rebound benutte. Een kwartier later maakte Reguillo Vandepitte 0-2.

Halverwege maakten Marijn Wijkhuijs, Ufuk Kahveci, Dano Lourens en Thomas de Rijke hun opwachting. Waspik hield nog een kwartier moedig stand, maar daarna was er geen houden meer aan. Binnen een tijdsbestek van twee minuten tekenden Kyle Doesburg en Klaas van Hecke voor respectievelijk 0-3 en 0-4.

Vijf minuten later profiteerde Waspik van nonchalance in de Zeeuwse defensie (1-4), maar in de slotfase liep Kloetinge nog vrij eenvoudig uit naar 1-7, via achtereenvolgens Valentijn van Keulen, Jeremy Hubregtse en Thomas de Rijke.

De ploeg voldeed daarmee aan de verwachtingen en had een nuttige zaterdagmiddag, al zegt de uitslag nog weinig. De oefenwedstrijd komende zaterdag tegen DOSKO – nota bene een week later de eerste tegenstander in het districtsbekertoernooi – zal een betere graadmeter zijn.

Drinkpauze