Billenknijpen in Oud-Beijerland

Kyle Doesburg kopt de 0-1 binnen. Links: Thomas de Rijke (foto: Ron Quinten)

Uiteindelijk gingen de drie punten mee in de tas naar huis, maar heel overtuigend was het eerste competitieduel tegen SHO nog niet. Zelfs voor wie de wedstrijd op afstand volgde, was het billenknijpen, totdat Valentijn van Keulen vlak voor de tijd de wedstrijd in het slot gooide.

Kloetinge – in de gloednieuwe uitshirts – begon het duel met Ufuk Kahveci in de basis, Rico van Nielen op de bank en voor de rest de te verwachten namen. De ploeg kwam ijzersterk uit de startblokken, wat na negen minuten werd bekroond met een doelpunt van Kyle Doesburg. Hij knikte een voorzet-op-maat van Klaas van Hecke gedecideerd binnen.

Reguillo Vandepitte ontwijkt een tackle van Dennis Outermans (foto: Ron Quinten)

In plaats van dat Kloetinge daarna doorpakte, werd de ploeg steeds slordiger. De schaarse kansen die desondanks werden gecreëerd, werden ook niet verzilverd. Naarmate de tijd verstreek groeide bij SHO de overtuiging dat er minimaal een punt binnen handbereik lag.

Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s van Ron Quinten

Die hoop schoot Valentijn van Keulen in de 89e minuut eigenhandig aan diggelen. Hij snelde achter zijn eigen steekpass aan, liet daarmee de SHO-defensie achter zich en schoot de bal achter doelman Peter Konings, tot opluchting van iedereen met een groen-wit hart. Het is zijn achtste competitiegoal in de Kloetinge-hoofdmacht. Opvallend: ze werden allemaal in de tweede helft gemaakt.

Valentijn van Keulen passeert doelman Peter Konings en scoort de 0-2. SHO-verdediger Danny Kerpel komt te laat (foto: Ron Quinten)

Aanvoerder Roy Mulder toonde zich na afloop voor de camera van Omroep Zeeland realistisch. ,,We kunnen in deze klasse bovenin meedraaien en kampioen worden, maar dan moet het beter dan vandaag.”

Maar hoe dan ook: de eerste competitiezege is binnen. Daarmee houdt Marcel Lourens een traditie in stand. In de vijf seizoenen dat hij aan het roer staat, verloor hij geen enkele keer het openingsduel. Vier keer werd er gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Die ene remise (1-1) was drie jaar geleden tegen Heinenoord. Jawel, de tegenstander van komende week.