Gretig tot het eind tegen SSV’65

Tim de Winter snelt langs zijn tegenstander (foto: Rolf Bosboom)

Vorige week tegen DOSKO liet Kloetinge, na een ijzersterke eerste helft, de zaken in de tweede helft wat op hun beloop. Vandaag, in de bekerwedstrijd tegen SSV’65, bleef de ploeg gretig tot het eind. En met klinkend resultaat: 0-8.

Zoals Marcel Lourens na afloop tegen de PZC zei: ,,De uitslag was zeker niet geflatteerd. SSV wilde wel, maar kon niet.” Het klasseverschil was gewoon te groot. En dan te bedenken dat beide clubs elkaar drie jaar geleden op sportpark Het Schenge in het bekertoernooi nog in evenwicht hielden (0-0).

Ten opzichte van vorige week was de basiself op twee plaatsen gewijzigd. Valentijn van Keulen keerde terug ten koste van Jop Dekker. Reguillo Vandepitte, niet helemaal fit, maakte plaats voor Ufuk Kahveci. Meteen vanaf de aftrap liet Kloetinge geen twijfel over bestaan over haar ambities. Al in de vierde minuut passeerde Thomas de Rijke op links zijn tegenstander en gaf de bal voor, waarna Kyle Doesburg de bal eenvoudig kon inglijden.

Zeven minuten later was Tim de Winter attent bij een assist van Valentijn van Keulen: 0-2. Daarmee leek de wedstrijd al in het slot te vallen. Kloetinge was nog steeds een klasse beter, maar creƫerde minder uitgespeelde kansen. Pas vlak voor het rust was het raak, toen Klaas van Hecke de achterlijn haalde en Thomas de Rijke de bal achter doelman Luuk van Gilst wist te werken.

Negen minuten na rust was Thomas de Rijke opnieuw doeltreffend. Na een steekpass van Dano Lourens, die in de rust Valentijn van Keulen afloste, schoot hij de bal zonder problemen in de linkerhoek. De SSV-grensrechter was overtuigd van buitenspel, maar scheidsrechter Robin Koster negeerde terecht zijn vlagsignaal.

Twee minuten later kreeg Kyle Doesburg alle ruimte om aan de rand van het strafschopgebied uit te halen en ook zijn tweede van de middag aan te tekenen.

Verheugend was de rentree van Jefry Dijkstra, die in de 67e minuut in het veld kwam voor Jarreau Manuhuwa. De wedstrijd kende ook een debutant. Lucas de Bruine mocht zes minuten voor tijd zijn opwachting maken en verving Roy Mulder.

Marcel Lourens geeft Lucas de Bruine de laatste aanwijzingen (foto: Rolf Bosboom)

Toeval of niet, met De Bruine in de ploeg zette Kloetinge aan voor een waar slotoffensief, met drie goals in vier minuten, waaronder twee van Dano Lourens (0-6 en 0-8). Hier zijn eerste:

De fraaiste van de middag, de 0-7 (helaas geen beelden), kwam op naam van Jeremy Hubregtse, die van grote afstand de bal over de SSV-doelman lobte. Het doelpunt deed denken aan de 0-3 die hij vorig jaar augustus maakte in de oefenwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand. Deze was bijna net zo mooi.