Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Kloetinge buigt ook met 10 man niet

Tim de Winter maakt het Oostkapelle-verdediger Sander Versendaal lastig.
Links: Dano Lourens (foto: Rolf Bosboom)

Opnieuw kon Kloetinge zaterdag sportpark Duinhelm zonder nederlaag verlaten. Tegen de combinatie Oostkapelle/Kloetinge werd het, in de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker, 0-3. Maar het ging zeker niet eenvoudig.

Veel stond er niet op het spel, want Kloetinge was – net als Oostkapelle – vooraf al zeker van een plaats in de tweede ronde. Kyle Doesburg en Reguillo Vandepitte, beiden met pijntjes, bleven daarom voor de zekerheid op de bank. Voorin stond Dano Lourens in de basis.

Al in de tiende minuut kwam Kloetinge op voorsprong. Oostkapelle-doelman Dion Aerssens kreeg een vrije trap niet onder controle en Thomas de Rijke stond paraat voor de rebound: 0-1. Toch speelde de ploeg in de eerste helft niet overtuigend en was het vooral Oostkapelle dat de kansen kreeg.

Tweede gele kaart

Verdedigend moest Kloetinge ook wat tegenvallers incasseren. Halverwege het eerste bedrijf werd Jarreau Manuhuwa onderuit geschoffeld en diende te worden vervangen door Ufuk Kahveci. Vlak voor rust incasseerde Rico van Nielen na een overtreding zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Dat beloofde, mede door wat irritaties over en weer, een hete tweede helft. Dat bleek mee te vallen. Kloetinge hield de wedstrijd onder controle en kon zelfs uitlopen naar 0-3, dankzij Thomas de Rijke (zijn zevende doelpunt in drie bekerwedstrijden!) en Jeremy Hubregtse, die inmiddels het patent lijkt te hebben op fraaie goals.

Talent krijgt kansen

Ook is het goed om te zien dat Kloetinge-talent een kans krijgt in het eerste. Ufuk Kahveci en Dano Lourens beginnen onderhand vaste waarden te worden, vorige week mocht Lucas de Bruine invallen en vanmiddag debuteerde Dook van den Berg in de hoofdmacht. In de slotfase stonden er zelfs vijf 17- en 18-jarigen in groen-wit op het veld. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Kloetinge gaat dus door naar de tweede ronde van de districtsbeker. Het is het negende jaar op rij dat de poulefase wordt ‘overleefd’.