Kloetinge heeft geen kind aan DOSKO

Reguillo Vandepitte scoort met een halve omhaal 6-0 (foto: Ron Quinten)

Dat is nog eens een lekker begin. Kloetinge had vandaag, in de eerste wedstrijd voor de districtsbeker, geen kind aan DOSKO. Vorige week werd – toen nog vriendschappelijk – in Bergen op Zoom al met ruime cijfers (2-6) gewonnen. In eigen huis deed de ploeg er nog een schepje bovenop: 7-2.

De eerste helft was echt genieten. Kloetinge speelde gretig en overtuigend en zorgde ervoor dat DOSKO, ondanks de naam (Door Ons Samenspel Komt Overwinning), helemaal niets had in te brengen. Als de eerste 45 minuten de voorbode zijn voor de komende maanden, dan mogen de supporters in hun handen knijpen.

Marcel Lourens koos in zijn 100e officiƫle wedstrijd als trainer van Kloetinge voor de volgende basiself: Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Roy Mulder, Jeremy Hubregtse, Thomas de Rijke, Klaas van Hecke, Rico van Nielen, Jarreau Manuhuwa, Reguillo Vandepitte, Tim de Winter en Kyle Doesburg. Jeroen de Jonge begon op de bank. Onder anderen Jefry Dijkstra, Mart de Kroo, Huub Wolters en Valentijn van Keulen waren vanwege blessures nog altijd niet inzetbaar.

Jeremy Hubregtse haalt uit. Zijn schot belandt op de paal (foto: Ron Quinten)

Kloetinge ging voortvarend van start en sneed opvallend gemakkelijk door de DOSKO-defensie. Al na zeven minuten kon Kyle Doesburg een voorzet van de opgekomen Klaas van Hecke eenvoudig inkoppen. Drie minuten later onderschepte Rico van Nielen de bal. Hij stuurde Kyle Doesburg weg, die vervolgens Thomas de Rijke een nauwelijks te missen gelegenheid bood.

De kansen volgen elkaar snel maar op, maar binnen een tijdsbestek van tien minuten zag Tim de Winter zijn inzet op de lat spatten en belandden schoten van Reguillo Vandepitte en Jeremy Hubregtse op de paal. Halverwege de eerste helft was het wel weer raak. Een korte corner leidde tot een voorzet van Vandepitte, die werd ingekopt door Doesburg. Doelman William Koelewijn liet de bal door zijn handen glippen.

In de 35e minuut maakte Thomas de Rijke 4-0 na fraai samenspel met Van Nielen, Vandepitte en Hubregtse.

Vier minuten later kwam Van Hecke door op links en bereikte Tim de Winter. Zijn schot werd van richting veranderd door een DOSKO-verdediger, waardoor William Koelewijn kansloos was: 5-0.

Na rust schakelde Kloetinge, zoals verwacht, een versnelling lager. De 6-0 was er niettemin een om in te lijsten. Jeremy Hubregtse gaf vanaf rechts een voorzet op maat aan Reguillo Vandepitte, die niet aarzelde en met een schitterende halve omhaal voor het hoogtepunt van de middag zorgde.

Nadat Thomas de Rijke in de 73e minuut voor zijn derde treffer had gezorgd, werd Kloetinge wel heel nonchalant. Eerst kreeg Marvin Bedaf de 7-1 vrijwel in de schoot geworpen. Een paar minuten later ging Mitchell Braafhart in de fout, waardoor Rob Dietvorst de eindstand kon bepalen op 7-2.

Ondanks de mindere slotfase een heel sterk begin van het bekertoernooi. Dat doet het vertrouwen in een mooi seizoen alleen maar verder groeien, zeker als je ziet hoe prachtig het nieuwe hoofdveld – waarop over enkele weken kan worden gespeeld – erbij ligt.