Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Wanneer verloor Kloetinge van Oostkapelle?

Veel spanning zit er deze zaterdag niet meer op, in de laatste poulewedstrijd in de districtsbeker. Zowel Kloetinge als Oostkapelle/Domburg is al geplaatst voor de volgende ronde.

De belangrijkste vraag zal zijn: weet de thuisploeg eindelijk eens te winnen. Want het is een mooie huiskamervraag: wanneer verloor Kloetinge voor het laatst een competitie- of bekerwedstrijd van Oostkapelle?

Het antwoord: bijna 41 (!) jaar geleden. Op 4 oktober 1980 won Oostkapelle de thuiswedstrijd in de 3e klasse A met 3-2. Kloetinge leidde halverwege nog met 1-2 – dankzij twee doelpunten van Cor van den Houten – maar ging toch met een nederlaag naar huis, mede door een eigen doelpunt van Meindert Storm.

Opvallendste uitslag

Sindsdien kwamen beide ploegen 16 keer tegen elkaar uit: 11 keer won Kloetinge, 5 keer werd het remise. De opvallendste uitslag was op 17 maart 2001. Toen eindigde het competitieduel op het Wesselopark in 6-3. De doelpunten aan Kloetinge-zijde kwamen van Erik de Groene, Jeffrey van de Velde (2 penalty’s), Emiel Dorst, Wilco de Valk en Alex Lourens.

In oefenduels verloor Kloetinge overigens wel eens, zoals drie jaar geleden, toen de ploeg op eigen veld met 1-3 onderuit ging.

Lastige wedstrijd

De jongste officiële ontmoeting is inmiddels al 13 jaar geleden. Op 30 augustus 2008 namen beide clubs het ook tegen elkaar op in de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker, op het veld van Oostkapelle. Kloetinge móest toen winnen om door te gaan. Het werd een lastige wedstrijd, maar de missie slaagde uiteindelijk wel, door doelpunten van Mervin Niemantsverdriet en Daan Esser.