Half werk in Dordt, maar wel jubileumgoal

Kyle Doesburg maakte volgens VoetbalNederland de 125e competitiegoal in zijn carrière (foto: Ron Quinten)

Nederlagen zijn balen, maar nóg onbevredigender is het als een wedstrijd niet kan worden uitgespeeld. Toch gebeurde het vanmiddag in Dordrecht tegen Oranje Wit. In de rust moest de scheidsrechter wegens een blessure afhaken en er was niet zo snel een vervanger beschikbaar.

Kloetinge begon drie kwartier eerder aan de 75e competitiewedstrijd onder Marcel Lourens met dezelfde elf spelers als de afgelopen twee weken. Het was vooral goed om te zien dat Mart de Kroo weer bij de reserves zat. Hij komt terug van een zware blessure en heeft de afgelopen weken al wat speelminuten in het tweede gemaakt.

Weer in eerste kwartier

Voor de zevende keer op rij slaagde Kloetinge erin om al in het eerste kwartier te scoren en op voorsprong te komen. Ditmaal gebeurde het in de 12e minuut. Reguillo Vandepitte nam een hoekschop vanaf links, die door Kyle Doesburg resoluut binnen werd gekopt.

Volgens VoetbalNederland was het de 125e competitiegoal van Doesburg in zijn carrière. Daarvan scoorde hij er 65 tijdens in totaal 7 seizoenen bij Hoek, 42 bij Goes (4 seizoenen), 13 bij ASWH (1 seizoen), 3 bij SteDoCo (1 seizoen) en inmiddels 2 bij Kloetinge.

Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s van Ron Quinten.

Na de openingstreffer probeerde Kloetinge het tempo hoog te houden en Oranje Wit onder druk te blijven zetten. Toch wist de ploeg haar onmiskenbare klasse opnieuw niet echt te tonen. Terwijl de defensie in de beginfase van de competitie staat als een huis, regeert op het middenveld nog te vaak de twijfel en ontbreekt de precisie in de passes.

Thomas de Rijke in duel met Oranje Wit-doelman Marnix van Vuuren (foto: Ron Quinten)

Hoe het tweede bedrijf zou zijn verlopen, blijft gissen. Hamstringperikelen van arbiter David Vriesenga maakten verder spelen onmogelijk. Opvallend: bij Goes-Excelsior’31 viel de scheidsrechter vandaag met dezelfde blessure halverwege uit. Daar was gedeputeerde Jo-Annes de Bat in de buurt om in te springen. In Dordrecht lukte het niet om snel genoeg een vervanger te vinden.

Dat betekent dat Kloetinge nog een keer terug moet voor de resterende 45 minuten. Dat zal wellicht een keer doordeweeks worden, want in elk geval tot en met 11 december staat er elke zaterdag al een wedstrijd op het programma.

UPDATE Maandag 18 oktober: De tweede helft wordt gespeeld op zaterdag 13 november. Het bekerduel Yerseke-Kloetinge, dat voor die dag op het programma stond, is verplaatst naar dinsdag 9 november.

Ook in 2019

De laatste keer dat een wedstrijd van Kloetinge moest worden gestaakt, is nog niet zo heel lang geleden. Op 11 mei 2019, tijdens de thuiswedstrijd tegen SHO, gebeurde in de rust precies hetzelfde als vandaag: de scheidsrechter kon door een blessure niet verder. Ook toen stond Kloetinge met 1-0 voor, dankzij een doelpunt van Thijs van den Dries.

Het duel werd drie dagen later uitgespeeld. In de tweede helft werd niet meer gescoord.