Met een kanonskogel naar de koppositie

Rico van Nielen haalt uit voor de 1-0 (foto: Ron Quinten)

Kloetinge bekroonde vandaag een aangename, zonnige voetbalmiddag met een 3-0-zege op Papendrecht. En niet alleen dat, want na afloop bleek de ploeg – verrassend bijna – ook nog eens de koppositie te hebben overgenomen in de 1e klasse B.

Marcel Lourens koos voor dezelfde basiself als vorige week tegen Heinenoord. En opnieuw slaagde Kloetinge erin al in het eerste kwartier te scoren. En hoe! Klaas van Hecke haalde op rechts de achterlijn en wist Valentijn van Keulen te bereiken. De middenvelde zag de doorgang naar het doel versperd, moest even terug en legde vervolgens breed naar de opgekomen Rico van Nielen. Die haalde vanaf 25 meter vernietigend uit:

En vanuit een andere hoek:

De rake kanonskogel was de beloning voor een goede openingsfase. Kloetinge leek daarna even wat gas terug te nemen, om na een half uur spelen de druk op de Papendrecht-defensie opnieuw op te voeren. Dat leidde tot kansen voor onder anderen Kyle Doesburg (net naast gekopt) en aanvoerder Roy Mulder (schot over).

Thomas de Rijke was in de 34e minuut attent, door een te zachte terugspeelbal van Papendrecht te onderscheppen. Hij omspeelde de keeper en faalde niet in de afwerking: 2-0.

Vlak voor rust was hij nog dicht bij de 3-0. Jeremy Hubregtse tikte een hoekschop van Reguillo Vandepitte naar hem door. De Rijke hoefde, vlak voor keeper Roy Rijntjes, slechts uit te halen, maar raakte de bal verkeerd.

Minder boeiend

Na de sterke, onderhoudende eerste helft was het na rust minder boeiend. Het tempo lag lager, de ruimtes werden minder benut en Papendrecht kreeg meer de gelegenheid om in de wedstrijd te komen, zonder overigens al te veel gevaar te stichten. Kloetinge verzuimde lange tijd definitief afstand te nemen, al waren Roy Mulder (net naast, na een snel genomen vrije trap), Klaas van Hecke (kopbal) en Valentijn van Keulen dichtbij.

Bekijk hier alle wedstrijdfoto’s van Ron Quinten

Pas in de 90e minuut kwam de 3-0. Jeremy Hubregtse gaf voor op de ingevallen Dano Lourens, die bekeken zijn eerste competitiegoal voor Kloetinge maakte. Daarmee is hij, met 17 jaar en 219 dagen, een van de jongste doelpuntenmakers voor de club. Alleen Ronald Zuijdwegt in 1989 (17 jaar en 186 dagen) en Huib van Hecke in 2019 (17 jaar en 191 dagen) waren nog iets jonger.

Een afgetekende zege dus en als bonus de eerste plaats in de stand, doordat zowel XerxesDZB als Nieuw Lekkerland verloor. De eerste wedstrijden in deze klasse maken duidelijk dat veel ploegen aan elkaar zijn gewaagd. Opvallend zijn ook de prestaties van Terneuzense Boys, dat vandaag in en tegen Heinenoord (wél) won en inmiddels is opgeklommen naar de vierde plaats.

Kloetinge-Papendrecht: 3-0 (2-0). Scheidsrechter: Aniel Jhamai. Scoreverloop: 14. Rico van Nielen 1-0. 34. Thomas de Rijke 2-0, 90. Dano Lourens 3-0.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Reguillo Vandepitte, Jarreau Manuhuwa, Rico van Nielen; Valentijn van Keulen (72. Marijn Wijkhuijs), Roy Mulder, Jeremy Hubregtse, Tim de Winter; Kyle Doesburg (64. Dano Lourens), Thomas de Rijke (82. Jop Dekker).

Rico van Nielen in duel met Papendrecht-rechtsback Michael van Rooijen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het nieuwe hoofdveld officieel geopend door burgemeester Margo Mulder, door het veld op te wandelen en voorzitter Jan Kees de Bruine de wedstrijdbal te overhandigen.