Voor het eerst tegen gehavend Neptunus

Sinds 1950 speelde Kloetinge competitiewedstrijden tegen 160 verschillende clubs, maar Neptunus-Schiebroek – of een van de voorlopers van de fusieclub – zat daar nooit bij. In de 1e klasse B is het ook de enige tegenstander waarmee Kloetinge geen gedeelde geschiedenis heeft. Daar komt zaterdag een einde aan, als de Rotterdammers naar het Wesselopark afreizen.

Dat zullen ze met gemengde gevoelens doen, want Neptunus is uiterst moeizaam aan de competitie begonnen. Afgelopen zaterdag moest de ploeg tegen Papendrecht zelfs tien spelers van de A-selectie missen, vooral door aanhoudende blessures. In de wedstrijd vielen ook nog eens verdediger Nicky Erkelens en aanvaller Chahine Lobiyed met kwetsuren uit.

Zwaarbevochten

Mede door de personele zorgen zijn de resultaten tot nu toe zeer tegenvallend. De openingswedstrijd tegen Terneuzense Boys leverde het elftal van Ben Spork nog een (zwaarbevochten) zege op (2-1), maar de drie wedstrijden erna gingen verloren: 4-1 tegen XerxesDZB (weliswaar nogal geflatteerd), 2-3 tegen Oranje Wit (na een 2-0-voorsprong bij rust!) en 3-0 tegen Papendrecht. Dat het allemaal nog niet lekker loopt, blijkt ook uit de kaartenoogst tot nu toe: 11 keer geel en 1 keer rood in 4 wedstrijden.

Neptunus-Schiebroek zit dus in de hoek waar de klappen vallen. En dat terwijl de ploeg vooraf toch redelijk hoog werd ingeschat. Na de promotie naar de 1e klasse, twee jaar geleden, stond de club tweede in de 1e klasse B toen de competitie door het coronavirus stil kwam te liggen. De ploeg zal in Kloetinge willen laten zien dat zij niet in de onderste regionen thuishoort, al zal dat niet meevallen met zo’n gehavende selectie.

Speler én sponsor

Een opvallend detail nog: Neptunus verloor in de coronaperiode 90 procent van haar sponsorinkomsten. Selectiespeler Chahine Lobiyed bleek onlangs bereid de helpende hand te bieden en fungeert, als ondernemer in een nieuw familiebedrijf, dit seizoen als (shirt)sponsor.