Doordeweekse derby tegen oude bekenden

(foto: Ron Quinten)

Update 9 november: vanwege coronabesmetting bij Kloetinge is de wedstrijd verschoven naar dinsdag 16 november, 20.00 uur.

Een ouderwetse doordeweekse derby morgenavond. In de eerste ronde van de districtsbeker neemt Kloetinge het morgenavond op tegen Yerseke. Het is een duel dat al op voorhand beladen is, vanwege de banden over en weer.

Want de bekerwedstrijd is onder meer een treffen tussen vader en zoon: vader Alexander van Keulen traint Yerseke, zoon Valentijn speelt bij Kloetinge. Yerseke heeft ook nogal wat spelers die korte of langere tijd bij Kloetinge hebben gezeten, onder wie Remco van Tiggele en Xander van der Poel, maar ook bijvoorbeeld Stefan Quinten, Guus de Leeuw, Urvin van Hekelen, Joël Dekker en Eys Murre. Zij zullen tegen hun vroegere club zeker gebrand zijn op een goed resultaat.

Grote uitslagen

Het hoogste elftal van Yerseke, dat dit jaar honderd jaar bestaat, draait momenteel goed bovenin mee in de tweede klasse, met 13 punten uit 7 wedstrijden. De ploeg scoort makkelijk, gezien de grote uitslagen de afgelopen drie weken tegen SSV’65 (6-2), DBGC (0-5) en FC Axel (6-0). Xander van der Poel scoorde al 8 keer in de competitie.

Een officiële wedstrijd tussen Kloetinge en Yerseke is al even geleden. Volgens de Forza Kloetinge-archieven dateert de jongste ontmoeting al van bijna 18 jaar terug. Op 11 januari 2004 troffen de twee elkaar ook in de beker. In Yerseke werd het toen een eenvoudige zege voor Kloetinge: 1-9, met onder meer 5 goals van Wilco de Valk.

Voor Yerseke scoorde Padden van de Water op fraaie wijze tegeb. De wedstrijd was voor Kloetinge de eerste onder leiding van Dolf Roks. Hij was als trainer aangetrokken nadat Karl Vergouwen vlak voor de jaarwisseling door de club was ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Dikverdiend

In 1996 bekerde Kloetinge eveneens in en tegen Yerseke. Ook dat duel eindigde in een ruime zege (0-6). Voor de laatste overwinning van Yerseke moeten we nóg verder terug in de tijd, namelijk naar december 1985. Toen versloeg Yerseke in een competitiewedstrijd op eigen veld Kloetinge met 3-0. ‘Dikverdiend’, noteerde de PZC destijds.

Knipsel uit de PZC van 16 december 1985.