Kloetinge laat zich niet verrassen in Yerseke

Een bekerduel zonder publiek op een waterkoude, licht miezerige dinsdagavond. Er zijn aantrekkelijkere omstandigheden, maar Yerseke en Kloetinge probeerden er vanavond het beste van te maken, in een wedstrijd die toch vooral een clash was tussen vader Alexander en zoon Valentijn van Keulen. Met de laatste als duidelijke winnaar.

Mede door coronaperikelen moest Kloetinge flink improviseren. Reguilo Vandepitte, Rico van Nielen, Jeremy Hubregtse en Thomas de Rijke waren niet aanwezig en ook coach Marcel Lourens en zoon Dano moesten op het laatste moment verstek laten gaan. Ufuk Kahveci begon centraal achterin. Voorin stond Mart de Kroo voor het eerst dit seizoen in de basis.

Op dreef

Yerseke speelt een klasse lager, maar is dit seizoen tot nu toe flink op dreef. De ploeg, met diverse oud-Kloetinge-spelers, hoopte op een kleine stunt, net zoals Luctor Heinkenszand afgelopen zaterdag Terneuzense Boys verraste. Yerseke begon ook sterk aan de wedstrijd. Doelman Mitchell Braafhart moest tot het uiterste gaan om een achterstand te voorkomen.

Halverwege de eerste helft kreeg Kloetinge meer grip op Yerseke, wat leidde tot een opeenstapeling kansen. Uiteindelijk was het Jefry Dijkstra die vlak voor rust de score opende, na een steekpass van Mart de Kroo

0-1

Na rust bleek Yerseke al snel niet bij machte om de zaak gelijk te trekken. Integendeel, Valentijn van Keulen – gebrand op een zege tegen de ploeg van zijn vader – zorgde al na enkele minuten met een fraai schot van afstand voor de 0-2. Niet veel later kwam hij via een steekpass vrij voor keeper Colin Hout, die hij met een sleepbeweging behendig omspeelde: 0-3.

0-3

Talenten

Kloetinge gaf daarna de talenten op de bank, afkomstig van Onder 23 en Onder 19, een kans. Joël van Herwijnen, Wout Meijer (die in juli al meedeed in de oefenwedstrijd tegen Goes) en Finn de Mol (in augustus invaller in de oefenwedstrijd tegen DOSKO) kregen speelminuten. In de slotfase van de wedstrijd stond Kloetinge zelfs met zes tieners op het veld.

Gescoord werd er echter niet meer, ondanks een paar uitstekende kansen. Valentijn van Keulen was, tot twee keer toe, dicht bij een hattrick, maar hij wist die mogelijkheden net niet te verzilveren. De zege op zijn vader smaakte niettemin zoet.

Yerseke-Kloetinge (1e ronde districtsbeker): 0-3 (0-1). Scheidsrechter: Gidion Tunders. Scoreverloop: 42. Jefry Dijkstra 0-1, 48. Valentijn van Keulen 0-2, 55. Valentijn van Keulen 0-3.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Jop Dekker, Alvin Manuhuwa, Ufuk Kahveci (84. Wout Meijer), Klaas van Hecke; Roy Mulder, Tim de Winter (70. Aidan Milot), Valentijn van Keulen; Jefry Dijkstra, Kyle Doesburg (70. Finn de Mol), Mart de Kroo (58. Joël van Herwijnen).