Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Nog maar zelden gewonnen van XerxesDZB

Supporters van XerxesDZB en Kloetinge zij aan zij, bij een van de eerdere ontmoetingen (foto: Ron Quinten)

Vorig jaar oktober moest de competitiewedstrijd van Kloetinge tegen XerxesDZB worden afgelast vanwege coronagevallen bij de tegenstander. Het duel werd niet meer ingehaald, omdat het seizoen niet veel later stil kwam te liggen.

Morgen staat op Sportpark Faas Wilkes een uitduel tegen de Rotterdammers op het programma, uitgerekend op een moment dat het virus opnieuw het voetbal in toenemende mate dwarszit. Het valt te hopen dat de wedstrijd nu wel kan doorgaan.

Vijf remises

Het is al ruim 6,5 jaar geleden dat beide clubs elkaar in de reguliere competitie troffen. Van 2010 tot 2015 zaten ze beide in de hoofdklasse B. Van de tien ontmoetingen wist Kloetinge er slechts één te winnen (en dat gebeurde niet eens op het Wesselopark). XerxesDZB kwam vier keer als winnaar in de strijd (in mei 2012 zelfs met 8-1…) en maar liefst vijf keer eindigde de ontmoeting in remise.

December 2011: opkomst van XerxesDZB en Kloetinge op het Wesselopark.
De wedstrijd eindigde in 0-0. (foto: Rolf Bosboom)

In mei 2017 kwamen beide ploegen elkaar nogmaals tegen, maar toen in de nacompetitie, in de strijd om terugkeer naar de hoofdklasse. Het werd, uiteraard, opnieuw een gelijkspel: 1-1. Remco van Tiggele scoorde namens Kloetinge, dat een week later door Smitshoek werd uitgeschakeld.

Lastig moment

Kloetinge treft XerxesDZB op een lastig moment. Na alle ophef rond het duel tegen Neptunus-Schiebroek en het verlies tegen Heerjansdam moet Marcel Lourens zijn ploeg weer op het goede spoor zien te krijgen.

Alle ingrediënten daarvoor zijn er nog steeds. Kloetinge beschikt over een brede selectie met uitstekende spelers, maar heeft als team de ideale formule en balans nog niet gevonden. Die zou best eens binnen handbereik kunnen zijn. Onder de volgers klinkt bijvoorbeeld steeds vaker de roep om Reguillo Vandepitte door te schuiven naar het middenveld.

XerxesDZB

Maar ook bij XerxesDZB, dat eveneens in staat wordt geacht om mee te strijden voor de titel, loopt nog niet alles even gesmeerd. Net als Kloetinge hielden de Rotterdammers uit de afgelopen twee wedstrijden slechts één punt over. In de vier uitwedstrijden tot nu toe behaalde de ploeg maar vier punten. Daar staat tegenover dat de beide thuisduels, tegen Brielle en Neptunus-Schiebroek, royaal werden gewonnen (respectievelijk 4-0 en 4-1).

Hét wapen van XerxesDZB is Harold Vrolijk. Hij is topscorer van de 1e klassse B, met zeven treffers. In de beker trof hij ook al acht keer doel. Kloetinge weet maar al te goed wat hij kan. In maart 2020, toen Vrolijk nog bij Nieuw-Lekkerland speelde, bezorgde hij met een hattrick Kloetinge een pijnlijke nederlaag (3-0).