Marcel Lourens vertrekt na vijf seizoenen

Marcel Lourens (foto: Ron Quinten)

Marcel Lourens (49) stopt aan het einde van dit voetbalseizoen als hoofdtrainer van VV Kloetinge. Hij en de vereniging hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Lourens is bezig aan zijn vijfde seizoen als trainer van het eerste elftal van VV Kloetinge.

De vereniging wil al langere tijd promoveren naar de hoofdklasse. Die ambitie kon, mede door de coronapandemie, nog niet worden waargemaakt. ,,Op een gegeven moment is het verstandig om een nieuw gezicht voor de groep te zetten, die hopelijk net dat duwtje in de goede richting kan geven”, zegt voorzitter Jan-Kees de Bruine. ,,Want onze ambitie blijft overeind.”

Frisse wind

VV Kloetinge en Lourens gaan in goede harmonie uit elkaar, benadrukt De Bruine. ,,Marcel is onderdeel van de vereniging. Hij is niet alleen hoofdtrainer, maar ook oud-speler van het eerste en houdt zich bezig met de ontwikkeling van jeugdspelers. Maar voor alle partijen is het beter dat we nu een frisse wind door de selectie laten waaien. Gelukkig hebben we de beslissing met wederzijds goedvinden kunnen nemen.”

Voor Marcel Lourens hebben vooral de coronagevolgen de doorslag gegeven. Die doorkruisen nu al voor het derde seizoen de ambities van de vereniging en maken het werken als hoofdtrainer lastig. ,,Dat heeft veel energie gekost. Uiteindelijk moet je reëel zijn en je afvragen: ben ik nog de juiste man?” Wat ook meespeelt is dat zijn zoon Dano inmiddels in de selectie zit. ,,Die combinatie vader-zoon kun je nooit zuiver doen.”

Mooiste club

De competitie ligt in elk geval tot na de winterstop stil. ,,Ik hoop dat we nog kunnen doorstarten en alsnog promoveren, anders is het boek niet compleet”, zegt Lourens. Hij sluit zeker niet uit dat hij op termijn bij VV Kloetinge betrokken blijft. ,,Het is de mooiste club van Nederland. Ik hoop in de loop van tijd iets voor de vereniging te kunnen betekenen. Er is echt iets goeds neergezet met de jeugd. Daar krijg ik energie van.” 

VV Kloetinge speelde (inclusief de in oktober gestaakte wedstrijd tegen Oranje Wit) tot nu toe 110 officiële wedstrijden met Marcel Lourens als hoofdtrainer. Daarvan werden er 68 gewonnen. VV Kloetinge scoorde onder zijn leiding 263 keer.