Hoek toch te sterk voor gedreven Kloetinge

Roy Mulder in duel met Istvan Bakx. Op de rug gezien: Valentijn van Keulen (foto: Ron Quinten)

Eindelijk weer langs de lijn! Bijna drie maanden na de laatste competitiewedstrijd (met publiek) en zes weken na de laatste oefenwedstrijd (zonder publiek) was Kloetinge vanmiddag weer eens in actie te zien. Hoewel de voetballoze periode aanzienlijk minder lang heeft geduurd dan bij de eerdere lockdowns, voelde het opnieuw als een eeuwigheid geleden.

Het affiche om het voetbaljaar 2022 in te luiden, mocht er zijn: Kloetinge-Hoek. Een oefenwedstrijd weliswaar, maar toch blijft een ontmoeting tussen deze twee altijd iets bijzonders. Het was inmiddels het tiende (!) oefenduel van Kloetinge dit seizoen, maar pas het eerste op eigen veld. De vriendschappelijke Zeeuwse ‘klassieker’ trok een paar honderd mensen naar het Wesselopark. Onder hen Jurriaan van Poelje, die na dit seizoen Marcel Lourens opvolgt als trainer.

Beide elftallen komen het veld op.

Kloetinge – zonder Jarreau Manuhuwa (die deze week aankondigde dat hij komende zomer stopt met voetbal) en Thomas de Rijke – moest al na een paar minuten verder zonder Klaas van Hecke. In een duel met Ruben de Jager liep hij een stevig bloedende hoofdwond op en kon niet verder. Aidan Milot was zijn vervanger.

Winterslaap

De thuisploeg kwam gedreven uit de startblokken, combineerde in hoog tempo en verraste daarmee Hoek, dat nog half in winterslaap leek te zijn. Na twaalf minuten kwam Kyle Doesburg door op links en gaf voor. Alexander Embrechts werkte de bal knullig weg, waarna de attente Dano Lourens weinig moeite had om de 1-0 binnen te schieten.

De 1-0 van Dano Lourens.

Zes minuten later was het alweer raak. Ditmaal was het Reguillo Vandepitte die op de linkerflank aan de Hoek-defensie ontsnapte. Zijn voorzet bereikte Jefry Dijkstra, die breed legde op Doesburg. Doelman Jordi De Jonghe wist zijn inzet in eerste instantie nog te keren, maar was kansloos op de rebound van Lourens. Het was voor de jonge aanvaller al zijn tiende doelpunt in een oefenwedstrijd dit seizoen

Dano Lourens scoort opnieuw.
De 2-0 vanuit een andere hoek.

In de fase die volgde kreeg Kloetinge volop kansen om de voorsprong uit te bouwen, via onder anderen Dijkstra, Lourens en Doesburg, maar het bleef 2-0. Ondertussen ontwaakte Hoek langzaam maar zeker, mede toen Steve Schalkwijk een penalty kreeg en zelf vanaf elf meter niet faalde.

Nuttig

Na rust leek het allerbeste eraf bij Kloetinge. Hoek kon zijn greep op de wedstrijd verstevigen en wist via goals van Giovanni Delannoy en twee van Ruben de Jager (waaronder een prachtige vrije trap) het verschil te maken: 2-4. Voor Kloetinge kreeg het duel steeds meer het karakter van een nuttige oefenwedstrijd. Een klein kwartier voor tijd kregen tweede keeper Youri Bal en de jeugdige talenten Wout Meijer en Joël van Herwijnen nog speeltijd.

Jefry Dijkstra is Karim Bannani te snel af (foto: Ron Quinten)

Vanaf volgende week gaat het er weer echt om, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen BVCB. Kloetinge wacht een overvol programma, met tot en met 4 juni elke zaterdag een wedstrijd. Ook staan er al twee doordeweekse duels ingepland: het restant van de gestaakte uitwedstrijd tegen Oranje Wit (dinsdag 15 maart) en Kloetinge-Nieuw Lekkerland (dinsdag 7 mei).

Kloetinge-Hoek (oefenwedstrijd): 2-4 (2-1). Scheidsrechter: Niels Boel. Scoreverloop: 13. Dano Lourens 1-0, 19. Dano Lourens 2-0, 38. Steve Schalkwijk 2-1 (penalty), 55. Giovanni Delannoy 2-2, 63. Ruben de Jager 2-3, 81. Ruben de Jager 2-4.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart (77. Youri Bal), Jop Dekker, Rico van Nielen (77. Wout Meijer), Klaas van Hecke (6. Aidan Milot), Reguillo Vandepitte, Roy Mulder (77. Valentijn van Keulen), Valentijn van Keulen (46. Ufuk Kahveci), Jeremy Hubregtse, Jefry Dijkstra (77. Joël van Herwijnen), Dano Lourens, Kyle Doesburg (46. Tim de Winter).