Kloetinge tankt vertrouwen met heerlijke zege

Kloetinge viert de 3-0 van Dano Lourens.

De herstart van de competitie had niet beter kunnen uitpakken voor Kloetinge. Tegenstander BVCB werd vanmiddag op het Wesselopark gedeklasseerd: 5-1, mede dankzijn drie doelpunten van Dano Lourens.

Daarmee onderstreepte Kloetinge dat het, ondanks een moeizame herfst, nog altijd serieus meedoet om het kampioenschap. Gezien het grote aantal wedstrijd dat nog moet worden gespeeld (achttien, plus een halve tegen Oranje Wit) en het geringe verschil in verliespunten met de concurrenten is nog alles mogelijk.

Kloetinge speelde, zeker de eerste helft, als een ware titelkandidaat en gaf BVCB nauwelijks een schijn van kans. De ploeg begon met Aidan Milot in plaats van Jarreau Manuhuwa achterin. Het was de eerste basisplaats voor Milot in de competitie. Tim de Winter, die deze week zijn vertrek na dit seizoen aankondigde, begon op de bank.

Om in te lijsten

De 1-0 was er een om in te lijsten. Reguillo Vandepitte schoot een vrije trap trefzeker in de rechter bovenhoek, net zoals hij deed tegen Neptunus-Schiebroek. Deze keer was er geen enkele reden om het doelpunt af te keuren.

De 1-0 van Reguillo Vandepitte.
De pegel van Pitte, maar dan vanuit een andere hoek.

Daarna was het de beurt aan Dano Lourens, het pas 17-jarige talent dat zich razendsnel ontwikkelt en dankzij zijn neus voorde goal van steeds grotere waarde is voor de Kloetinge-hoofdmacht. Na ruim een half uur spelen rondde de spits, die al eerder een doelpunt vanwege buitenspel zag worden afgekeurd, een bekeken voorzet van Kyle Doesburg feilloos af.

Dano Lourens zorgt voor 2-0, na assist van Kyle Doesburg.

Een kleine tien minuten later stond hij opnieuw op de goede plek, ditmaal in de nasleep van een corner. BVCB-doelman Wesley van der Molen greep mis bij een voorzet van links door Jeremy Hubregtse. De bal belandde op het hoofd van Lourens en rolde het doel in. BVCB claimde nog even dat de keeper werd gehinderd door de actie van Thomas de Rijke, maar scheidsrechter Franklin Berg wuifde dat weg.

Keeper BVCV tast mis: 3-0.

Na rust bleef Kloetinge scherp. Het was Valentijn van Keulen die al na een paar minuten soepel door de BVCB-defensie sneed en zelf voor de 4-0 zorgde, zijn tiende competitietreffer (exclusief nacompetitie) in het eerste van Kloetinge.

4-0 door Valentijn van Keulen.
Zo ziet blijdschap eruit.

BVCB kon er weinig tegenover stellen, al wist Ricoberto Luijando wel met het hoofd Mitchell Braafhart te verrassen (4-1). Kloetinge vergrootte twee minuten later de marge weer tot vier. BVCB-invaller Martijn Stel kopte de bal panklaar voor de voeten van Dano Lourens, die deze buitenkans om zijn hattrick te voltooien niet liet liggen.

Hattrick voltooid: 5-0 door Dano Lourens.

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld, al stond er nog meer dan twintig minuten op de klok. BVCB drong nauwelijks meer aan. Kloetinge liet het tempo zakken. De 19-jarige Sander van Vossen mocht een kwartier voor tijd zijn debuut maken in het eerste. Jeremy Hubregtse probeerde nog vergeefs zijn dertigste verjaardag op te luisteren met een doelpunt.

Vier keer 5-1

Al met al een mooie, zorgeloze middag voor de thuisploeg. Het was de grootste overwinning in de competitie sinds 7 december 2019 (5-0 tegen GRC’14). Nog een opvallende statistiek: het is al de vierde keer dat Kloetinge onder leiding van Marcel Lourens op het Wesselopark met 5-1 in de competitie wint. Eerder gebeurde dat tegen Heerjansdam, De Meeuwen en Almkerk.

Kloetinge klimt door de zege op naar de zesde plaats, maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan de top-5. De koplopers RVVH en Nieuwenhoorn hebben acht verliespunten, Kloetinge slechts één meer.

Joep Zoeteweij, Kloetinge-supporter pur sang, maakte een schitterende samenvatting van deze memorabele middag:

Kloetinge-BVCB: 5-1 (3-0). Scheidsrechter: Franklin Berg. Scoreverloop: 16. Reguillo Vandepitte 1-0, 32. Dano Lourens 2-0, 41. Dano Lourens 3-0, 49. Valentijn van Keulen 4-0, 64. Ricoberto Luijando, 66. Dano Lourens 5-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Aidan Milot, Rico van Nielen, Reguillo Vandepitte, Roy Mulder (80. Tim de Winter), Valentijn van Keulen, Jeremy Hubregtse, Kyle Doesburg (72. Jop Dekker), Dano Lourens, Thomas de Rijke (75. Sander van Vossen).