Kloetinge wil domper van 2020 doen vergeten

Opkomst van de spelers bij de wedstrijd Nieuw-Lekkerland-Kloetinge, 7 maart 2020.

UPDATE vrijdag 11 februari 11.00 uur: Wedstrijd is, helaas, vanochtend afgelast. Nieuw-Lekkerland kan i.v.m. corona geen representatief elftal op de been brengen. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdagavond 1 maart.

Het Kloetinge van komend seizoen krijgt in rap tempo vorm. Deze week werd kwam het (verrassende) bericht naar buiten dat Hicham Benhammou de assistent wordt van de nieuwe trainer Jurriaan van Poelje. Een dag later werd bekend dat aanvaller Jorik Mijnhijmer (Baronie) en centrumverdediger Jesse van der Linden (MZC’11) de overstap naar het Wesselopark maken, onder meer ter vervanging van Tim de Winter (terug naar GOES) en Jarreau Manuhuwa (stopt).

Je zou bijna vergeten dat het huidige seizoen feitelijk maar net begonnen is. Kloetinge heeft nog geen dertig procent van de competitieduels gespeeld. Alles ligt nog open, zeker na de overtuigende zege van afgelopen zaterdag tegen BVCB. Tegen Nieuw-Lekkerland kan de achterstand op de koplopers RVVH en Nieuwenhoorn verder worden verkleind.

Pijnlijk

Wie bij de laatste ontmoeting – bijna twee jaar geleden – was, zal met gemengde gevoelens naar de Alblasserwaard afreizen. Kloetinge leed toen een pijnlijke nederlaag (3-0), door een hattrick van Harold Vrolijk (inmiddels spelend bij XerxesDZB, komend seizoen bij SC Feyenoord). Vooral het laatste doelpunt was bijzonder. Een verre trap van de keeper leek over de zijlijn te waaien, maar belandde door de harde wind onverwacht toch nog voor de voeten van Vrolijk, die zonder aarzelen scoorde.

Een van de gemiste kansen van Kloetinge, in dit geval voor Daan Esser:

Het bleek de laatste wedstrijd voordat het coronavirus het voetbal stillegde. Kloetinge, dat voor de winterstop in een zetel op weg leek naar de titel, kreeg niet meer de kans zich te herstellen van een mindere periode. Het liep uiteindelijk ook promotie mis op doelsaldo, uitgerekend door één treffer te weinig…

Uitgedund

Morgen, in de 25e ontmoeting tussen beide clubs in de (na)competitie (sinds 1988), is het voor Kloetinge zaak die wedstrijd van twee jaar geleden te doen te vergeten en de lijn naar boven voort te zetten. Nieuw-Lekkerland, dat naar eigen zeggen te maken heeft met een uitgedunde selectie, aast na drie competitienederlagen op rij weer eens op een overwinning. En zoals de club zelf schrijft: ,,Nieuw-Lekkerland-Kloetinge, een aangenaam winterzonnetje én een geopende kantine: alle ingrediënten voor een heerlijke zaterdagmiddag/avond zijn aanwezig.”