Bloedeloze Slag om de Schelde in Terneuzen

Ruben van der Meulen van Terneuzense Boys belaagt Klaas van Hecke.
Rechts Valentijn van Keulen (foto: Ron Quinten).

Lag het aan het lastige veld? Of aan de zware wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland die Kloetinge nog in de benen had? Of aan de vele afwezigen in de ploeg? In elk geval verliep de derby tegen Terneuzense Boys vanmiddag in alle opzichten teleurstellend. De wedstrijd (0-0) was, eerlijk gezegd, nauwelijks het aanzien waard en uiteindelijk liet Kloetinge twee kostbare punten op het Zuidsportpark liggen.

De Terneuzense aanhang had vooraf de wedstrijd al omgedoopt in de sportieve versie van de Slag om de Schelde. Ook het fraaie lenteweer beloofde een mooie voetbalmiddag, maar voor de bijna vierhonderd toeschouwers langs de lijn viel er uiteindelijk bitter weinig te genieten.

Terneuzen speelde met veel mensen achter de bal en mikte vooral op een gelijkspel. Kloetinge – dat het zonder onder anderen Jop Dekker, Tim de Winter, Roy Mulder en Jarreau Manuhuwa moest doen – had voortdurend het initiatief, maar slaagde er nauwelijks in een bres te slaan in de hechte Zeeuws-Vlaamse defensie. Ook de lange ballen vielen zelden goed.

Niet klemvast

Toch waren er wel degelijk kansjes in de eerste helft, mede doordat Terneuzense Boys-doelman Nando Pijnenburg (ex-Kloetinge) de bal herhaaldelijk niet klemvast had. Kloetinge wist die mogelijkheden niet te verzilveren. Kort voor rust was Dano Lourens, gisteren achttien jaar geworden, nog het dichtst bij de 0-1. Hij kreeg met wat geluk de bal voor de voeten, maar zijn inzet ging voorlangs:

Kans voor Dano Lourens.

De tweede helft was niet veel beter. Integendeel zelfs. Kloetinge wist nauwelijks nog een serieuze kans te creëren. De thuisploeg bleef relatief eenvoudig overeind en was zelfs nog even dicht bij een stuntje. Toch eindigde de wedstrijd in 0-0, een uitslag die voor Terneuzense Boys voelde als een overwinning en voor Kloetinge als een nederlaag.

27 spelers

Marcel Lourens had op de bank ook weinig alternatieven achter de hand die de ban hadden kunnen breken. Wel werd de pover spelende Thomas de Rijke halverwege de tweede helft vervangen door Freek Kemeling. Voor hem was het de tweede keer in de Kloetingse hoofdmacht, na de bekerwedstrijd tegen Klundert (21 december 2019). Marcel Lourens heeft dit seizoen, in veertien officiële wedstrijden, al 27 verschillende spelers ingezet.

Valentijn van Keulen duikt over doelman Nando Pijnenburg (foto: Ron Quinten).

Dinsdagavond moet Kloetinge opnieuw aan de bak, voor de topper tegen Nieuwenhoorn. Daar staat veel op het spel. Bij winst komt Kloetinge op gelijke hoogte. Bij een nederlaag loopt Nieuwenhoorn uit naar een voorsprong van zes punten.

Terneuzense Boys-Kloetinge: 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Jesse Knetsch.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Rico van Nielen; Aidan Milot, Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Jeremy Hubregtse; Jefry Dijkstra, Dano Lourens (84. Marijn Wijkhuijs), Kyle Doesburg, Thomas de Rijke (65. Freek Kemeling).