Kloetinge dreigt achterop te raken in titelstrijd

Jeremy Hubregtse, hier in duel met Gregory Paula, speelde tegen zijn vroegere club (foto: Ron Quinten).

En zo verliest Kloetinge in vier dagen tijd vijf kostbare punten. Vanavond moest het op het Wesselopark zijn meerdere erkennen in Nieuwenhoorn, dat nu fier aan de leiding gaat en zijn voorsprong uitbouwde naar zes punten. Wie de koploper aan het werk zag, weet dat dat verschil niet zomaar kan worden goedgemaakt.

Kloetinge speelde met de teruggekeerde Jarreau Manuhuwa op het middenveld. Aanvoerder Roy Mulder kon weer aantreden na zijn schorsing van twee wedstrijden, maar ditmaal moest Valentijn van Keulen aan de kant blijven wegens een reeks gele kaarten. Ook Jop Dekker en Tim de Winter waren niet inzetbaar.

Nieuwenhoorn en Kloetinge betreden het veld.

De ploeg speelde beter, energieker en gretiger dan afgelopen zaterdag tegen Terneuzense Boys. Desondanks was het in de eerste helft Nieuwenhoorn dat de wedstrijd met verve controleerde en de beste kansen creƫerde. Gregory Paula opende na 22 minuten de score en nog geen tien minuten later keek Kloetinge, na een treffer van Christiaan Dabaghian, al tegen een achterstand van 0-2 aan.

Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg wat serieuze kansen. De beste mogelijkheid was nog voor Roy Mulder, maar hij tikte de voorzet van Jefry Dijkstra naast het doel van Nieuwenhoorn-keeper Mike van de Wijngaart.

Roy Mulder dicht bij de aansluitingstreffer.

Terwijl Nieuwenhoorn na rust wat meer inzakte en er vooral op uit leek de voorsprong te consolideren, deed Kloetinge een manmoedige poging orde op zaken te stellen. Dat leidde tot een reeks kansen en kansjes, waaronder deze drie (voor Dano Lourens, Thomas de Rijke en opnieuw Dano Lourens):

Nieuwenhoorn hield stand en kwam er, nadat de Kloetingse storm enigszins was geluwd, enkele keren gevaarlijk uit. In de 86e minuut was dan toch de aansluitingstreffer van Kloetinge daar. In de nasleep van een corner belandde de bal voor de voeten van Reguillo Vandepitte, die resoluut uithaalde: 1-2:

1-2, Reguillo Vandepitte.

In de resterende minuten zette Kloetinge nog even op alles op alles om de zaken gelijk te trekken, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Thomas de Rijke leek in de blessuretijd op weg naar de 2-2, maar zijn afronding miste kracht en richting:

Kans voor Thomas de Rijke in blessuretijd.

Daarmee incasseerde Kloetinge zijn eerste thuisnederlaag in de competitie sinds bijna drie jaar. De laatste dateerde van 25 mei 2019 tegen Rijsoord. Van de dertien competitieduels die sindsdien op het Wesselopark werden gespeeld, eindigden er tien in een overwinning en drie in een gelijkspel.

Kloetinge-Nieuwenhoorn: 1-2 (0-2). Scheidsrechter: Leo Uitterhoeve. Scoreverloop: 22. Gregory Paula 0-1, 31. Christiaan Dabaghian, 86. Reguillo Vandepitte 1-2.
Opstelling Kloetinge; Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Rico van Nielen (87. Ivann Koreman), Aidan Milot (78. Ufuk Kahveci), Jeremy Hubregtse, Jarreau Manuhuwa (83. Marijn Wijkhuijs), Roy Mulder, Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Kyle Doesburg (46. Thomas de Rijke).

Jefry Dijkstra neemt de bal aan. Rechts: Nieuwenhoorn-verdediger Noah Lucho Harms (foto: Ron Quinten).