Verslagen en statistieken
Forza Kloetinge

Met stip naar de top, na langste ‘rust’ ooit

Sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd in Dordrecht (foto: Joep Zoeteweij).

Op 16 oktober 2021, om 15.50 uur, floot scheidsrechter David Vriesenga voor de rust van de wedstrijd Oranje Wit-Kloetinge. Het verhaal is bekend: door een blessure kon de arbiter niet verder, er was geen vervanger beschikbaar en dus werd de wedstrijd gestaakt. Pas vanavond om 20.00 uur – na een ‘rust’ die geen 15 maar 226.330 minuten heeft geduurd – kon het duel worden hervat.

Aidan Milot, Jefry Dijkstra en Dano Lourens begonnen als ‘invallers’. Kloetinge was duidelijk niet naar Dordrecht gekomen om krampachtig de voorsprong van 0-1 te verdedigen, maar om echt het verschil te maken. Dat lukte glansrijk.

Na ruim twintig minuten kon Reguillo Vandepitte zonder problemen de 0-2 binnenschuiven na een fraaie combinatie met Valentijn van Keulen. Niet veel later waren het Dijkstra en Lourens die – net als afgelopen zaterdag – de defensie van de tegenstander het nakijken gaven, waardoor Lourens zijn tiende van het seizoen kon aantekenen. Vlak voor tijd werd het zelfs 0-4 dankzij Valentijn van Keulen, na opnieuw een assist van Dijkstra.

De heerlijke samenvatting van Joep Zoeteweij:

En zo meldt Kloetinge zich weer aan de top van de 1e klasse B. De ploeg staat inmiddels op de tweede plaats, mede doordat XerxesDBZ vanavond op eigen veld tegen BVCB niet verder kwam dan 0-0. Het gat met nummer één Nieuwenhoorn is nog altijd vier punten, maar Kloetinge heeft nog een wedstrijd tegoed.

Komende zaterdag weer een belangrijk duel: ditmaal tegen XerxesDZB!

Oranje Wit-Kloetinge: 0-4 (0-1). Scheidsrechters: David Vriesenga/Mitchell Prins. Scoreverloop: 13. Kyle Doesburg 0-1, 66. Reguillo Vandepitte 0-2, 73. Dano Lourens 0-3, 86. Valentijn van Keulen 0-4.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Jarreau Manuhuwa, Reguillo Vandepitte, Rico van Nielen (46. Aidan Milot), Roy Mulder (80. Tim de Winter), Valentijn van Keulen, Tim de Winter (46. Jefry Dijkstra), Jeremy Hubregtse, Thomas de Rijke (46. Dano Lourens), Kyle Doesburg (80. Thomas de Rijke).