Stroeve zege in Nieuw-Lekkerland telt zwaar

Kyle Doesburg scoorde de winnende treffer (foto: Ron Quinten).

De vreugde was gisteravond groot, direct na afloop van de wedstrijd. Maar de opluchting was zeker niet minder. Kloetinge won in en tegen Nieuw-Lekkerland, dankzij een vroeg doelpunt van Kyle Doesburg, maar het was een zwaarbevochten zege.

Twee jaar geleden ging Kloetinge nog hard onderuit op Sportpark Excelsior. Ook nu had de ploeg van Marcel Lourens het zeker niet makkelijk, maar het bewees aan zichzelf en aan de massaal meegereisde supporters dat het nu in staat ook dit soort wedstrijden over de streep te trekken. En dat kan uiteindelijk wel eens doorslaggevend zijn in de strijd om de titel.

Het was de eerste van drie dinsdagavondwedstrijden in maart. Aan de sfeer doet dat het doordeweeks spelen nauwelijks iets af. Integendeel zelfs, dankzij de aanhang van beide zijden die de spelers verwelkomden met massaal vuurwerk.

Het vuurwerk leek in eerste instantie vooral de bezoekers te inspireren. Kloetinge – met Aidan Milot in de basis in plaats van de geschorste aanvoerder Roy Mulder – begon sterk aan de wedstrijd. Dat leidde al na acht minuten tot de openingstreffer. Kyle Doesburg knikte een corner van Jefry Dijkstra resoluut achter doelman Delano Kortstam van Nieuw-Lekkerland. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat Doesburg in een officiële wedstrijd in het eerste kwartier de score opende.

0-1, Kyle Doesburg.

Het eerste half uur had Kloetinge de wedstrijd onder controle, maar wist de marge niet te vergroten. Een schitterende trap van Dano Lourens van afstand spatte uiteen op de lat en had een beter lot verdiend. Nieuw-Lekkerland werd ondertussen steeds gevaarlijker in de tegenstoot, was meerdere keren dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Mitchell Braafhart bracht fraai redding.

Tegen het einde van de eerste helft, die zo opwindend was dat die voorbij was voordat het publiek dat in de gaten had, raakte Dano Lourens nogmaals de lat. Ditmaal met een kopbal bij een corner.

Derde keer op de lat

In de tweede helft ging Kloetinge op zoek naar de 2-0. Dat kostte zichtbaar veel moeite. Valentijn van Keulen was er tot twee keer toe dichtbij, maar miste net dat beetje geluk. Bij de tweede kans raakte ook hij de lat.

Drie keer in één wedstrijd op de lat! Eerst twee keer Dano Lourens, dan Valentijn van Keulen.

Nieuw-Lekkerland bleef ondertussen gevaarlijk, door de bal steeds in hoog tempo in het strafschopgebied te pompen. Dat leidde enkele keren tot hachelijke situaties, maar met name Mitchell Braafhart wist de ploeg op de been te houden. Tot het laatste fluitsignaal hielden de Zeeuwse supporters hun hart vast, waardoor bijna onopgemerkt bleef dat Ivann Koreman (19) in de slotfase zijn debuut in het eerste maakte en Joël van Herwijnen zijn eerste competitie-optreden had.

Een enerverende wedstrijd dus, die drie belangrijke maar uiteindelijk ook verdiende punten opleverde. Daardoor rukt Kloetinge op naar de derde plaats van de ranglijst, met uitzicht op meer. De partybus waarmee de fans naar Nieuw-Lekkerland waren gereisd, kon in feeststemming naar huis.

Dano Lourens raakte tot twee keer toe de lat (foto: Ron Quinten).

Nieuw-Lekkerland-Kloetinge: 0-1 (0-1). Scheidsrechter: Gyuri Takacs. Scoreverloop: 8. Kyle Doesburg 0-1.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart; Klaas van Hecke, Jop Dekker (91. Joël van Herwijnen), Rico van Nielen; Aidan Milot, Valentijn van Keulen (74. Tim de Winter), Reguillo Vandepitte, Jeremy Hubregtse; Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Kyle Doesburg (84. Ivann Koreman).