Tieners houden Kloetinge in het zadel

Jefry Dijkstra scoorde als invaller twee keer en gaf een fraaie assist.

Dat hadden de spelers – en de supporters – echt even nodig. Kloetinge zette vanmiddag in Rotterdam-Noord Neptunus-Schiebroek met overtuigde cijfers (1-5) opzij. En opvallend: alle doelpunten aan Zeeuwse zijde werden gemaakt door tieners: twee door Dano Lourens (18), twee door Jefry Dijkstra (19) en één door Ufuk Kahveci (18).

Neptunus-Schiebroek mag dan de hekkensluiter zijn in de 1e klasse B, op eigen veld bleek het tot nu toe veel tegenstanders lastig te kunnen maken. Ook Kloetinge wist dat het voor de punten moest strijden. De ploeg reisde af zonder de basiskrachten Reguillo Vandepitte (afwezig) en Rico van Nielen (geblesseerd), terwijl Jefry Dijkstra op de bank begon. Daardoor startten Aidan Milot, Tim de Winter en Thomas de Rijke in de basis.

Meer klasse

Al snel werd duidelijk dat Kloetinge het vooral aan zichzelf te wijten zou hebben als het zonder drie punten huiswaarts zou keren. Het elftal heeft duidelijk meer klasse in huis, al kwam dat in de eerste helft maar moeizaam uit de verf. Neptunus-Schiebroek liet veel ruimte, maar Kloetinge profiteerde er onvoldoende van. Dano Lourens had in de 13e minuut de score moeten openen, maar zijn stiftbal vlak voor de keeper mislukte. Ook Thomas de Rijke en Tim de Winter waren dicht bij de 0-1.

Toch 0-1

Het was uiteindelijk Dano Lourens die na een ruim een half uur de ban wist te breken. Kyle Doesburg zag dat de Neptunus-defensie de jonge aanvaller uit het oog had verloren, waardoor Lourens zijn achtste competitietreffer van het seizoen kon aantekenen:

0-1 door Dano Lourens.

In de rust maakte Tim de Winter plaats voor Jefry Dijkstra en wisselden Klaas van Hecke en Jeremy Hubregtse achterin van plaats. De omzettingen bleken een gouden greep. Al na vijf minuten kwam Dijkstra, na een fraaie pass van Dano Lourens, vrij voor de keeper en zorgde voor de 0-2, zijn eerste competitiegoal in het eerste. Vier minuten later herhaalden de twee aanvallers dat kunststukje: 0-3. En in de 67e minuut was het Lourens die na een assist van Dijkstra zorgde voor de 0-4.

Prachtige voorzet

De thuisploeg kon er weinig tegenin brengen. Niettemin deed Neptunus nog iets terug, toen de volledig vrij gelaten Kasra Salmanzadeh oog in oog met Mitchell Braafhart niet faalde: 1-4. Jeremy Hubregtse, die aan de rechter flank alle ruimte kreeg, haalde in blessuretijd nog een keer de achterlijn en gaf prachtig voor. De inkomende Ufuk Kahveci kopte hard de 1-5 binnen.

Bekijk hier de complete samenvatting:

En hier de impressie van Joep:

Een zege die er mag zijn en die vertrouwen geeft, zeker omdat de concurrentie (ook) regelmatig punten verspeelt, waardoor de verschillen in de bovenste regionen nog altijd te overzien zijn. De komende dagen nemen de groen-witten het op tegen de nummer vier (Oranje Wit, komende dinsdag), de nummer twee (XerxesDZB, komende zaterdag) en de nummer drie (RVVH, volgende week dinsdag). Dan zal Kloetinge echt weten waar het staat.

Neptunus-Schiebroek – Kloetinge: 1-5 (0-1). Scheidsrechter: Hans Spaans. Scoreverloop: 32. Dano Lourens 0-1, 50. Jefry Dijkstra 0-2, 54. Jefry Dijkstra 0-3, 67. Dano Lourens 0-4. 82. Kasra Salmanzadeh 1-4, 92. Ufuk Kahveci 1-5.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Aidan Milot, Jarreau Manuhuwa (83. Jeroen de Jonge), Jeremy Hubregtse, Roy Mulder, Valentijn van Keulen, Tim de Winter (46. Jefry Dijkstra), Doesburg (73. Ufuk Kahveci), Dano Lourens, Thomas de Rijke (89. Marijn Wijkhuijs).

Jeremy Hubregtse.