Week van de Waarheid voor Kloetinge

Tom Wuyts scoort op 9 december 2017 de 0-1 in de wedstrijd Nieuwenhoorn-Kloetinge, die eindigde in 1-3 (foto: Ron Quinten).

Je zou van de Week van de Waarheid kunnen spreken. In vijf dagen tijd komen de nummers één en twee van de ranglijst naar het Wesselopark. Wil Kloetinge serieus (blijven) meestrijden om de titel, dan is nu het moment dat te bewijzen.

Zaterdag is RVVH de tegenstander. Morgenavond (20.30 uur) komt eerst Nieuwenhoorn op bezoek. Die ploeg begon wat moeizaam aan de competitie – vier punten uit de eerste vier duels – maar raakte daarna flink op stoom. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Dat is knap voor een ploeg die twee seizoenen geleden nog in de tweede klasse speelde. Een van de gevaarlijkste mannen is routinier Dimitri Gomes Almeida, die – in een wat grijzer verleden, in het shirt van Zwaluwen – het Kloetinge wel vaker lastig wist te maken.

Veel kaarten

De huidige koppositie ging wel gepaard met flink wat kaarten: twintig keer geel en drie keer rood in tien wedstrijden. Ter vergelijking: Kloetinge staat op acht keer geel en één keer rood. De ervaren Nieuwenhoorn-aanvaller Melvin Winterberg wist al vijf gele kaarten te verzamelen.

Voor de thuisploeg is het zaak de wedstrijd van afgelopen zaterdag snel te vergeten en het goede gevoel van de voorgaande duels weer op te pakken. Het grote aantal afwezigen blijft niettemin zorgen baren. ,,Als ik wakker word, dan kijk ik het eerst op mijn telefoon of ik wel genoeg spelers heb”, zoals coach Marcel Lourens vandaag in de PZC zei.

Ruime overwinningen

Twee keer eerder speelde Kloetinge tegen Nieuwenhoorn, in het seizoen 2017/2018. Dat leidde in beide gevallen tot ruime overwinningen. Op het Wesselopark liepen de bezoekers zelfs tegen een 6-1 nederlaag aan, mede door drie assists en een doelpunt van Valentijn van Keulen. Inmiddels lijken de verhoudingen tussen beide ploegen toch iets anders te liggen.

Opnieuw een doordeweekse wedstrijd dus. Dat dat zeker niet onaantrekkelijk hoeft te zijn, bleek wel vorige week in Nieuw-Lekkerland. Dat duel had alles wat voetbal voor de supporters zo mooi maakt: Sfeer, Strijd en Spanning. Die ingrediënten zijn morgenavond ook voorhanden.

Speciaal tintje

Voor Jeremy Hubregtse zal de wedstrijd in elk geval een speciaal tintje hebben. Hij speelde jarenlang voor Nieuwenhoorn. Na een periode van zwaar blessureleed keerde hij er in het seizoen 2018/2019 voor een jaar terug, waarna hij de overstap maakte naar Kloetinge.

Jeremy Hubregtse