Kloetinge houdt het hoofd koel in Ridderkerk

Kloetinge viert de 0-1.

In de Ridderkerkse voorbeschouwingen viel uiteraard het woord ‘revanche’. RVVH had wat goed te maken tegen Kloetinge, na de pijnlijke nederlaag (7-1) van eind maart op het Wesselopark. Met een overwinning zou het team bovendien blijven meestrijden om de titel.

Maar van een revanche was geen moment sprake. Kloetinge hield het hoofd koel en won relatief eenvoudig met 0-2. RVVH wist – ondanks de derde plaats op de ranglijst en de knappe zege vorige week op XerxesDZB – op eigen veld nauwelijks te imponeren en maakt zelfs een wat tamme indruk. Mitchell Braafhart hoefde pas in de loop van de tweede helft voor het eerst echt in actie te komen.

Sterke rentree

Kloetinge begon met dezelfde basiself als vorige week. Jarreau Manuhuwa, die de afgelopen weken enkele keren verstek liet gaan, was er wel weer bij, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Jeroen de Jonge, die een sterke rentree heeft gemaakt, stond samen met aanvoerder Roy Mulder opnieuw centraal achterin.

De Zeeuwen domineerden vanaf het begin, wat leidde tot een opeenstapeling van kansen. Jefry Dijkstra (meerdere pogingen), Jeremy Hubregtse (afstandsschot), Dano Lourens (diverse acties) en Reguillo Vandepitte waren dicht bij de openingstreffer.

Kans voor Reguillo Vandepitte.

Vlak voor rust was het eindelijk daadwerkelijk raak. Thomas de Rijke brak door op links, maar zijn schot werd geblokt. De rebound van Jefry Dijkstra miste kracht, maar Dano Lourens tikte slim door en zette daarmee doelman Tim Elkhuizen op het verkeerde been. Opnieuw Lourens dus, die voor de tiende keer (!) in 21 wedstrijden de openingstreffer maakte en het clubrecord van Arjan Human (22 competitiegoals in één seizoen) heeft geëvenaard.

0-1 door Dano Lourens.

Na rust pakte Kloetinge meteen door. Nu was het Tim de Winter die met een leep balletje (buitenkant rechts) Jefry Dijkstra bereikte. Die haalde aan de rand van het strafschopgebied meteen uit en zorgde voor de 0-2, zijn derde competitietreffer van het seizoen.

0-2 door Jefry Dijkstra.

Daarmee was het pleit wel beslecht. RVVH probeerde, door al vroeg alle wissels te gebruiken, het tij wel te keren, maar kon nauwelijks echt gevaar stichten. Kloetinge wist dat het opnieuw drie belangrijke punten niet meer mocht weggeven en speelde de wedstrijd rustig – ontspannen bijna – uit, in de wetenschap dat dinsdag al een nieuw duel (tegen Nieuw Lekkerland) wacht.

Het aantal serieuze kansen was daardoor op één hand te tellen. Dano Lourens was vlak voor tijd nog het dichtst bij de 0-3, maar zijn schot belandde op de lat:

Kans voor Dano Lourens.

De voornaamste conclusie van deze middag: RVVH en XerxesDZB (dat gelijkspeelde tegen BVCB) staan inmiddels op acht punten en lijken daarmee te zijn afgehaakt in de titelstrijd. Daardoor blijft alleen Nieuwenhoorn nog als concurrent over. Het verschil bedraagt vier punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Kloetinge ligt volledig op koers.

RVVH-Kloetinge: 0-2 (0-1). Scheidsrechter: Nurettin Eren. Scoreverloop: 43. Dano Lourens 0-1, 49. Jefry Dijkstra 0-2.
Opstelling Kloetinge: Mitchell Braafhart, Jeremy Hubregtse, Roy Mulder, Jeroen de Jonge (84. Ufuk Kahveci), Klaas van Hecke, Tim de Winter, Valentijn van Keulen (77. Aidan Milot), Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Thomas de Rijke (69. Kyle Doesburg).